„A szülés utáni nagy összevisszaságban, akkor, mikor minden családtag épp az újszülött körül gyülekezett, én a barátnőmet figyeltem. Azt, ahogy kimerülten, fájdalmak közepette, teljesen magára maradva ráhajol az ágy keretére” – kezdi a Facebookon megosztott tanulságos posztjában Alex Michele. A floridai fotós évek óta rendszeresen vesz részt szüléseken, ahol a család kéréseinek megfelelően igyekszik dokumentálni a legifjabb családtag érkezésének minden pillanatát.

Hirdetés

Nem volt ez másképp akkor sem, mikor legjobb barátnője szült. Ahogy azt a Huffpostnak őszintén elmondta, egyik képet készítette a másik után az újszülöttről, mikor váratlanul megakadt a pillantása a friss anyukán, aki közvetlenül a szülés után, teljesen kimerülten és magára maradva feküdt a kórházi ágyon. Alex a lapnak elmondta, úgy döntött, megörökíti ezt a pillanatot, mert úgy érezte, ez foglalja össze leginkább azt, amit a szülés után történik az anyákkal.

„A szülés után közvetlenül mindenki a babával van elfoglalva. Róla faggatjuk a friss szülőket: arról, hogy megfoghatjuk-e, hogy vehetünk-e neki valamit, hogy kell-e neki valami. Közben az anyukákról meg szép csendben elfelejtkezünk” – írta, majd hozzátette, szerinte nincs ez így rendben. „Nem szabad elfelejteni azt a sok áldozatot, amit meghozott azért, hogy ez a pici a világra jöhessen. Azt a sok fájdalmat, amit kibírt, hogy eljöhessen ez a pillanat” – írta Facebook-posztjában.

A fotós ezután – az azóta már vírusszerűen terjedő posztban – pontról pontra leírta azt is, szerinte mire lehet egy friss anyukának szüksége a szülés után:

kész ebédre, vacsorára,

valakire, aki figyel a kisbabájára addig, míg ő zuhanyozik,

egy megbízható babysitterre, aki az első néhány hétben rendszeresen vigyáz a nagyobb gyerekeire,

egy barátra, aki segít neki kitakarítani, vagy összehajtani a mosott ruhákat,

kényelmes pizsamákra,

egy jó filmre

vagy a Netflix-hozzáférésedre.

„Kérlek benneteket, ne felejtkezzünk el az anyákról se! Tudom, hogy könnyű ebbe a hibába esni, mert ők mindannyian erősek, és kívülről úgy tűnhet, mindig, minden körülmények között egyben is vannak. De higgyetek nekem, mindenkinek – igen, még nekik is – szükségük van egy kis extra segítségre azokban a napokban, amikor épp belépnek a negyedik trimeszterbe.”

Forrás : nlc.hu

Hirdetés