anyós, nagymama
A kép illusztráció!

Az eset tavaly májusban történt. Hétfő reggel volt és oviba indultunk a kisfiammal. Hétfő révén volt nálam minden, ágynemű plüss mackó , futóbicikli és a világ összes gondja az én vállamat nyomta, és ha ez még nem lenne elég öt hónapos terhes is voltam. A lakás és az ovi között egy negyed órás séta van. Útközben egymillió kisbolt, újságárus. Az egyik bolt mellett elhaladva drága szemem fénye kitalálta, hogy ő már pedig nyalókát fog reggelizni. Következetes szülő vagyok de szeretem a demokráciát így nyomatékosan kijelentettem,hogy nem eszik nyalókát reggelire. Na a kisfiamnak sem kellett több, bevetette az összes különleges képességét amit hiszti téren az elmúlt négy évben elsajátított. Kiabált, toporzèkolt, leült és nem akart tovább jönni. Természetesen én égtem mint a Reichstag.

Hirdetés
anya, nő, aggódik, rágja a körmét, ideges
A kép illusztráció!

Kevés fejben lefutatott logisztika után, tettem vettem a sok cuccot és csináltam magamnak egy szabad kezet,amivel megfogtam a gyerek kezét és útnak indítottam sűrű fejmosás közepette. Ő egész úton csak azt kiabálta nyalóka- nyalóka…. A negyedórás út egy örökkévalóságnak tűnt, mire végre az ovi sarkához értünk. Láttam az alagút végén a fényt, éreztem szabadságom illatát, valószínűleg a gyerek is megérezte ezeket és leült a földre, majd rákezdett a következő felvonásra. Anya vegyél fel, anya vegyél fel. Anya fejét ebben a pillanatban elöntötte a vér, nem láttam a pipátol. Fogtam a cuccokat elindultam vele a kapu felé, mivel kivitelezhetetlen lett volna így felvenni a gyereket, gyerek továbbra is ül és ordít. Én roham léptekkel közelítek a kapu felé mikor a szemem sarkából észreveszek a bokor mögött lesállásban bujkáló öreg nénit. Figyel erősen mivel még bőven van ideje, a hentes csak tíz perc múlva nyit. Leteszem a cuccokat , futok vissza a gyerekhez,felkapom és haladunk az ovi felé. Gyerek oviba végre mehetek a dolgomra. Már majdnem elfelejtettem ezt az egészet amikor megcsörrent a telefonom, a vonal túlsó végén egy szociális munkás aki épp azt ecseteli miként lettem feljelentve náluk amiért hangosan rászóltam a gyerekre. Jelzi, hogy ki szeretne jönni a lakásra, gondoltam mi bajom lehet had jöjjön.

Nem aggódtam túl a dolgot, hisz rendezett anyagi körülmények között élünk, csodák csodájára van víz meg villany és a hűtőben se tablettás bor van,gondoltam nyert ügyem van hisz nem ehhez vannak szokva. Míg ide ért a hölgy azon tanakodtam vajon a büdös banya hogy tudott úgy feljelenteni , hogy nem is ismer ,aztan megvilágosodtam,kb két percenként elmondtam a fiam nevét így könnyen megtalálták. Csengetnek, ajtót nyitok. Az ajtóban egy nő áll rengeteg papírral meg határidő naplóval. Eszembe jutott , hogy lehet már az akasztásom is el van rendelve. Behívom, kávéval kínálom. Majd belekezd. Miszerint bejelentés érkezett hozzájuk , hogy két napja hangosan beszéltem a gyerekkel, sőt magát hagytam az utcán. Csendben ,kulturáltan végighallgattam a hölgyet,miközben azon gondolkodtam miként fogom a vén banyát elásni a bokor alá. Miután a hölgy leszidott mint valami hároméves gyereket, közöltem vele,ha heti ötször fognak bejelentést tenni mert nem adok reggel nyalókát a gyereknek , hát én állok elébe. Megköszöntem a látogatást és reméltem, hogy vannak nálam nagyobb bűnöket elkövető szülők akikkel foglalkozhatnak.

Hirdetés