Számtalan rémtörténetet lehet hallani rég nem látott kórokozók felbukkanásáról, hosszadalmas kórházi kezeléseket kapó gyerekekről, akik akár életveszélyes betegségekben szenvednek.

Nem önszántukból, hanem a szülők döntése miatt. Nem célunk pálcát törni az oltásellenes szülők feje felett, de a tény az tény: nem a gyereket kérdezik meg arról, hogy akar-e szurit kapni, hanem a szülőt, mivel a gyerek még nem tud felelősségteljes döntést hozni ebben a kérdésben. De talán még a mai szülők sem…

Hirdetés

Romániában ugyanis ezreket betegít meg a kanyarójárvány, ami talán lassacskán át fog gyűrűzni Magyarországra is. Már legalább 16 gyerek lelte halálát egy olyan betegségben, amiről azt gondoltunk, hogy a múlt században végleg magunk mögött hagytuk.

Így nem csoda, hogy a törvényhozók is igyekeznek alkalmazkodni az új őrülethez: egy minnesotai körzetben nem mehet iskolába olyan gyermek, aki nem kapta meg a szükséges oltásokat. A hatóságok az állami jogszabályra hivatkozva (kötelező a kanyaró, a mumpsz és a bárányhimlő elleni vakcina beadatása) közel 200 kisdiákot tiltottak ki amiatt az iskolákból, akiknek a szülei vallási vagy egészségügyi okokra hivatkozva megtagadják a védőoltások beadását.

Egy rochesteri anyuka, bizonyos Kayla Dee harcolni fog eme törvény ellen, és otthon fogja tanítani a gyermekeit. Elmondása szerint ugyanis

A hitem szerint, ha elkapsz valamit, az az életed tervének része. Minek oltás, hogy megvédjen ettől? Igen, ha elkapod ezeket a betegséget, az szívás, de ha túléled őket, az nagyszerű. Ha nem, akkor ez volt sorsod. Egészségügyi szempontból sem hiszek az oltásokban, mert ki tudja, mi van igazából a vakcinákban.

Nos, személy szerint én semmi esetben sem veszélyeztetném a kisfiam egészségét, életét azért, mert a sorsában az van megadva, hogy meg kell halnia valami betegségben. Még a szakállas öregúrral szemben is megharcolnék érte, aki a sorsokat írja elő.

Forrás: 24.hu

Hirdetés