Egyre több nőnél okoz gondot a teherbeesés. Sokan ezért próbálkoznak meg a lombikprogrammal. Míg mások- ha műtét előtt állnak – ma már lefagyasztatják a még egészséges petesejtjeiket, hogy amikor babára vágynak meg legyen a lehetőségük anyának lenni.

A petesejt vagy épp a megtermékenyített petesejtek eltarthatósága azonban időhöz kötött. 5 évig képesek az orvosok folyékony nitrogénben tárolni a szülők kincseit. Néhány intézetben a szülőknek még egyszeri hosszabbításra van lehetőségük. De ez is csupán néhány évvel hosszabbítja meg a lehetőségeket.

Egy fiatal házaspárnak nem lehetett természetes úton gyermeke, ezért az embrióadományozási központhoz fordultak. Ahol szinte azonnal kaptak is egy megtermékenyített petesejtet.

A különlegesség az volt, hogy az embriót 1992 októberében fagyasztották le, vagyis 25 éve várt arra, hogy végre családhoz kerülhessen.

Tina- a leendő anyuka – a beültetéskor pont annyi idős volt, mint az embrió, amit a méhébe ültettek.

A fiatal nő terhessége teljesen rendben zajlott, majd novemberben megszületett Emma, akit mindennél jobban szeretnek. Az anya elmondta, hogy őt nem érdekli a rekord, egyedül a kislánya, akit végre a kezében tarthat.

Ennek ellenére érdekes belegondolni, hogy „biológiailag” az anya egyidős a kislányával.

Forrás: telegraph.com

Előző cikkOrvosi csodák a babák világából!
Következő cikkMikortól hall engem a babám? Honnan tudhatom, ha gond van?