Ebben az évben csupán Németországban 300 kisgyermek fulladt meg a szülők figyelmetlensége miatt. A kicsik többsége medencébe, míg mások a nyaralás során tavakba fulladtak. Évente egyre több kisgyermek hal meg azért, mert a szülők nem rájuk figyelnek. Ők a telefonjukon játszanak vagy épp facebookoznak.

Hirdetés

A németországi Lifeguard Association több, mint 40 ezer önkéntes életmentőt biztosított a tengerpartok, nagyobb üdülőövezetek számára. Ők pedig azt látták, hogy a szülők többsége a parton marad a telefonjával, míg a gyerekek- akár egészen kicsik is- a vízben vannak.

Ez is érdekelhet

A baj pedig egy másodperc alatt megtörténik. Ráadásul a fuldoklást sem könnyű észrevenni, hiszen nem úgy történik, mint a filmeken.

Egy úszómester elmondta, hogy nagyon sok szülő úgy kezeli a medencéket, mint egy óvodát. Azt gondolják, hogy a gyerekekre, majd az úszómester vigyáz. Nekik már nem kell. Ráadásul egyre kevesebb gyermeket tanítanak meg úszni. Mivel a szülők többsége több műszakban dolgozik, nincs idejük a gyerekeket ilyen jellegű különórára vinni. Nem tartják fontosnak, hogy a gyerek tudjon úszni.

Forrás: Guardian

Hirdetés