mászó baba
mászó baba

Egyszerű praktika mászó babához, hiszen egy anyának mindig legyen B-verziója egy adott problémára. Ami jelen esetben a pelenka alatti pirosság.

Hirdetés

Amikor már jól megy a mászás, talán már ácsingózik is a Pici, akkor érdemes egy újabb „szertartást” bevezetni a napirendbe.

Baba fejlodés: mászásÚjszülött kortól – már nagyon sokan – tornáztatjuk a csemetét. Azonban, ha már forog, akkor a pelenkázón kivitelezni az izmocskák mozgatását nagyon nehéz egy örökmozgó babán.

Erre én mást találtam ki.

Esténként fürdés előtt levesszük a ruhát és a pelust is. Majd én is négykézlábra ereszkedem – és amíg a fürdőkád telik – kergetőzünk Fiammal a lakásban. Én négykézláb előre „szaladok”, majd elbújok egy ajtó mögé. Már hallom ahogy csattognak a talpacskák a kövön. Ha megtalál, hangos sikongatással jelzi, majd uzsgyi csattog is el előlem, mert megyek utána.. meeeegfoglak! Felkiáltással.

Nagyon élvezi (nekem is jó torna). A picinek ilyenkor legalább szellőzik a feneke, hisz meztelen, nincs rajta pelus. Nem utolsó sorban még fáraszt egy kicsit fürdés előtt, és átmozgat…

Ezt a játékot folytathatjuk akkor is, ha már jár a babánk. Akár a bili megismerésével is összeköthetjük.

ha már jól mászik a pici

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .