Jillian Johnson nagyon készült a babavárásra. Öt évvel ezelőtt történt, hogy terhes volt, és férjével együtt a lehető legtöbb szakirodalmat átböngészték, hogy ne érjék őket váratlan helyzetek. Sajnos egy valamire azonban nem készültek fel…

Miután a kicsi Landon meglátta a napvilágot, a nővérek arra bíztaták az anyát, hogy a tejével táplálja – különösen, mert tápszert csak a beteg kisbabák kaphatnak, vagy ha az anya plasztikai műtét miatt képtelen szoptatni a kicsit.

Hirdetés

Néhány órával a születése után, békésen szunyókál

Néhány órával a születése után, békésen szunyókál

Johnson így is tett, gyakorlatilag két napon keresztül a melle közelében tartotta a kicsit, aki állandóan sírt, és a pelenkájában se vizelet, se magzatszurok nem nagyon volt. Mindezek ellenére a nővérek és egy laktáziós szakember nyugtatgatták az anyát, hogy minden rendben van, ne aggódjon.

Ma már tudja az anya, amit akkor még nem is sejtet, hogy a kicsi Landon azért sírt, mert éhes volt. Nagyon éhes.

A helyzet 12 órával azután vett rendkívüli fordulatot, miután hazaértek a kórházból: a baba szája bekékült, és a szoptatásba is bealudt. Megállt a szíve, amit a kiszáradás okozott. Mint kiderült, az anyának egy csepp teje sem volt.

A kórházban közel fél órán át küzdöttek az életéért, és bár a pulzusa sikeresen visszatért, a baba agya már olyan mértékben károsodott az oxigénhiányos állapottól, hogy esély sem volt a megmentésére. 15 nappal később lekapcsolták az életben tartó gépekről, hogy örök álmát aludja.

Az anya azért mesélt a történetéről a médiáknak most, 5 évvel a tragikus esemény után, hogy bíztassa az anyákat: igenis hallgassanak a megérzéseikre, az anyai ösztöneikre, és álljanak ki a babáikért. Ha ő is ezt tette volna, akkor Landon most 5 éves lenne.

Landon élete, képekben:

Forrás: Bors

Hirdetés