Leszületés előtt nagyon sok teendője van a léleknek, mielőtt inkarnálódik. Tegyük fel, hogy a karmikus csoport egyik tagja valamelyik életidejében hosszú évekig ápolt valakit. Újabb megtestesülése előtt olyan életet tervezhet magának, melyben ő játssza a beteg szerepét, az a szellem pedig, amelyet testi mivoltában egykor gondozott, most felajánlhatja, hogy ő fogja ápolni, és ezzel helyrebillen az egyensúly. Természetesen miután testet öltöttek egyikük sem fog emlékezni erre. Ilyenkor a gondozó akár tehernek is érezheti, sőt előző életeiben elkövetett bűneiért való „vezeklésnek” tarthatja a jelenlegi helyzetét. Pedig egyszerűen csak a karmát kellett ismét egyensúlyba állítani.

A karma maga semleges, akár a gravitáció törvénye. Pl. Mikor elesünk, nem hibáztatjuk a gravitációt. Ugyanígy kell a karmát is felfogni, hisz éppen így működik. Inkább megértjük azt, hogy mit is akartunk megtanulni, és talán becsülni fogjuk életünk kihívásait, hisz azok csak a fejlődésünket szolgálják.

Ha ezt megértjük, többé nem ítéljük el a nehéz sorsú, hajléktalan embereket. Hisz ők annak megfelelően élnek, amit életük előtt elterveztek, így hozva egyensúlyba az elmúlt életeik energiáit.

Ha megfigyeljük a legtöbb ember élettervének középpontjában mások segítése áll. Ez áll a legközelebb valódi lényünkhöz, szellemünkhöz. Sokan pl. azért választják az alkoholizmust, hogy mások ezzel tanulhassanak, együttérzésüket fejezhessék ki, ezáltal jobban megismerjék önmagukat.

Hogyan tervezzük meg következő életünket leszületés előtt?Életünk próbatételeit főleg a saját fejlődésünk érdekében tervezzük el. Bár két megtestesülés között szellemileg sok minden tudatosul bennünk, ezek a fizikai létben konkretizálódik és ivódik belénk végérvényesen. A szellemi szinten történő tudás olyan, mint amit itt a földi osztályteremben végzünk. Elméleti tudást adó. A megszerzett ismereteket a Földön fogjuk tudni alkalmazni, ellenőrizni és elmélyíteni. Ezáltal újabb tapasztalatokhoz jutunk.

Minden testet öltött lény szeretetet akar adni és kapni, feltétlen szeretetet még akkor is, melyekben az illető szellemi szinten beleegyezett abba, hogy „negatív” szereplő legyen azért, hogy ezzel elősegítse másvalaki fejlődését.

Sokakat az a vágy motivált a leszületésre, hogy megtapasztalják, milyen dolog szeretni önmagunkat.
A szeretetnek sokféle arca van: empátia, megbocsátás, türelem, ítélkezés hiánya, bátorság, kiegyensúlyozottság, elfogadás és bizalom.

Amint belépünk a fizikai világba, olyan szeretetté válunk, amely átmeneti jelleggel elrejtőzik önmaga elől. Mihelyt azonban vissza tudunk emlékezni arra, hogy kik is vagyunk valójában, a szeretet kisugárzik és mindenkinek világítani fog.

Talán ezért vagyunk itt valamennyien.

 Forrás: Robert Schwartz: Bátor lelkek

Előző cikkMiért tervezzük meg a kihívásokat?
Következő cikkMindennek van határa- avagy a legpofátlanabb szülinapi meghívó az 1 éves gyerekzsúrra

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .