A gyöngyvirágot nagyon sokan szeretik. Életveszélyben vannak a gyöngyvirágot evett gyerekek!Hisz nem csak szép, de bódítóan finom az illata is. Ez a virág a tavasz egyik legszebb növénye. Azt azonban kevesen tudják, hogy a szépsége mögött hihetetlen veszély lapul.

Valószínűleg ennek a virágnak a leveléből ehetett az a 2 és 4 éves testvérpár, akiket most a Heim Pál kórházban ápolnak. Az abonyi gyerekek először elájultak, majd életveszélyes állapotban vitték őket a ceglédi kórházba onnan pedig a budapesti gyermek kórházba.

A gyöngyvirág levelében számos toxin található, mely szívritmuszavart később halált okozhat.

Életveszélyben vannak a gyöngyvirágot evett gyerekek!
Medvehagyma

Az, amit sokan figyelmen kívül hagynak, hogy ez a gyönyörű, de rettentő veszélyes növény szinte együtt nyílik a ma már igen kedvelt medvehagymával. Ezt pedig egyre többen használják az étkezésben. Sajnos küllemre is igen hasonló a két növény levele- a virágai eltérőek ugyan, de a levelét fogyasztják.

Olyan árnyasabb helyeken, ahol a medvehagyma tömegesen előfordul szinte összetéveszthetetlen hagyma illat száll a levegőben. DE itt ugyanúgy megtalálható a gyöngyvirág életveszélyes levele is. Hiszen az élőhelyük is azonos.

SOHA ne szedjünk mi magunk medvehagymát. Ha mégis akkor herbáriában, gyógyszertárban vizsgáltassuk meg a leszedett leveleket.

A legbiztonságosabb azonban, ha piacon vásároljuk ezt a finomságot. Így elkerülhetjük a későbbi tragédiát.

Forrás: Tények

Előző cikkMegan Fox bikiniben mutatta meg terhes pocakját
Következő cikkElhagytam a gyerekem apját!