Első napok az óvodában!Reggel óvodába vittem Bálintot- aki immár 181 hetesen belépett a „közoktatásba”-, és maradtam is vele délig. Marciékkal ballagtunk hazafelé, mikor Bálint hatalmas üdvrivalgásban tört ki, mert észrevette Komámat, aki az utca elején még kis pontként közeledett felénk. Már együtt értünk a lifthez, amit a fiúk egymással versenyezve nyomkodtak. Én dolgozni kezdtem, Bálint Komámmal lesétált a CBA-ba. Bálint szólt, hogy siessünk, mert pisilnie kell, de kibírja hazáig. Otthon kuglizás közben Bálint nyalánkolt, mert jól beebédelt az oviban. Míg Anya haját csavartam, Bálint ügyesen adogatta a csipeszeket. Csaba is hazaért a munkából, moziba készültek Anyával, Bálintra én vigyáztam. Miután lementek a szülők, Bálint kirohant az erkélyre, és onnan kiabálta, hogy JÖJJETEK VISSZA. Felkaptam, összepuszilgattam, mire Bálint kacagni kezdett, és már nem kiabált Anyáék után. Fürdésig kugliztunk és Tv-meséztünk. Vacsorára Bálint jót evett a brokkolis csirkecombból. Az ágyban Répamese következett, aztán megfogta a kezem és elaludt.

Reggel én vittem az óvodába Bálintot. Reggelenként kötelességszerűen kel, hiszen óvodába kell menni. Csütörtökön Komám is jött velünk, megismerkedett Gabi óvónénivel, aki mondta, hogy ma már menjünk el, és hagyjuk ott Bálintot.

Első napok az óvodában!
Ebéd az oviban

Fél 1- kor Komám ment Bálintért. A héten még nem alszik ott, csak a jövő szerdától kezdi az igazi óvodás életet. Bálint egyébként szeret óvodás lenni. Hazafelé útba ejtettük Bikfic kutyust, aztán haza villamosoztunk. Otthon Bálint segített a virágok locsolásában, aztán Beni kutyussal játszott. Kihúzkodta a kutya szájából a babáját, amit aztán eldobott, Beni meg visszahozta. Mikor Beni elfáradt, társasjátékoztunk Bálinttal, színekre figurákat kellett keresni. Bálint profin csinálta a játékot. Anya jött a munkából, Bálint elbújt az ajtó mögé és megijesztette. Közösen összepakoltuk a hátizsákot, Bálint örült, hogy megyünk Esztergomba. Anyát megpuszilgatta, aztán indultunk a 32-s buszhoz. Az este 7 órás esztergomi buszt értük el, Bálint nem volt fáradt, végigcsacsogta az utat. Esztergomban elértük az épp induló szentendrei buszt, így azzal utaztunk a város központjába. Már sötét este volt, de kellemes melegben sétáltunk hazafelé.

Bálint megkérdezte, mikor a régi óvoda üres telke mellett mentünk, hogy MÉJT BONTOTTÁK JE ANYA ÓVODÁJÁT? Vacsorára Bálint melegszendvicset kért.

Fogmosással, fürdéssel együtt fél 10 után tettem ágyba, persze még Bálint nem akart aludni, még fél órát beszélgettünk.

Első napok az óvodában!
Apa- Bálint fényképezte

Bálint 9 óra után ébredt, szalámis vajas kenyeret reggelizett. Felöltöztettem, és elmentünk vásárolni, de útba ejtettük a Szamost egy fagyira. Már gyakorlat, hogy Bálint kiválasztja,(most újra szatmári szilvást) és egyedül veszi meg a fagyit, meg a rolettit. Kisétáltunk Judit zöldségesébe. Természetesen ilyenkor rengeteg ismerőssel találkozunk, de Bálint ma nagyon türelmes volt. Azon mulatott, hogy a „trogyoga” kézikocsim még nyikorgott is menet közben. Jól megpakoltuk a kocsit a zöldségesben, így a szentendrei busszal jöttünk vissza a városba.

A Bástyában volt egy kis huzakodás köztünk, mert nem akartam Fantát venni, de a tejberizs, meg a Paula puding hatására megint jó kisfiú lett Bálint. Otthon jól evett a húslevesből, de a szúgós és pesztós tésztát nem kóstolta meg, de még a szőlőt is kiköpdöste. Persze így hiába követelte a csokit, nem kapott. Délután Bálint egyedül játszott a Marcitól kölcsön kapott Verdás könyvvel, míg én megsütöttem a szilvás piskótát. Néha ellenőrizte a munkafolyamatot a konyhában, és lenyalhatta a habverőt. Majd közölte, hogy sült krumplit és pulykafalatokat kér. Mire a piskóta megsült, kisült a krumpli is. Na ebből Bálint jól belakmározott. Késő délután jött a villanyszerelő, és lementünk vele a pincébe.

Bálint nagyon élvezte a szerelő körüli téblábolást, meg a nagy, érdekes szerszámos ládát. Mikor felfelé jöttünk a pincéből, éppen hazaért japán szomszédunk, akit Bálint kinnicsivá-val üdvözölt, pedig csak súgtam neki, hogy mit mondjon. Bálintnak nagy sikere volt. Uzsonnára megkóstolta a szilvás piskótát, és ízlett neki. Közben előkerült a dominó, és Bálint érdekes alakzatokat rakott ki belőle, miközben a fél szemmel nézte a mesecsatornát is. Sokáig szórakozott így el egyedül. Vacsora libazsíros kenyér volt lukullusz paradicsommal. Fogmosás, fürdés után Bálint fél 9-kor ágyban volt, és hamarosan el is aludt.

Első napok az óvodában!Szombaton Bálint fél 9 körül ébredt, öltözés és piskótás, tejes reggeli után elindultunk csavarogni. Ilyenkor mindig Bálint irányít. Lelépcsőztünk a hídról a szigetre, végigsétáltunk a kis Duna parton a Kossuth hídig, aztán át a Sziszi parkba, ahol őszi rendezvény volt, török jelmezes katonákkal, bográcsban rotyogó, kemencében sistergő finomságokkal, csodás illatokkal. Bálint mindent megcsodált, a lovakat közelről is, a régi szakajtós körhintát, de felülni rájuk nem akart. Átsétáltunk az energia kövekhez, aztán a régi mászókához, átmentünk az új kosárpályán, majd Bálint visszafelé irányított a nagy Duna partján. Megcsodáltunk egy hatalmas osztrák sétahajót, megvártuk, míg kiköt, aztán a vízivárosi templom mellett felállított színpadnál hallgattunk egy ideig szép magyar dalokat. 1 óra után értünk haza, Bálint jól beebédelt, paradicsomleves, frissen sütött krumpli és pulykafalatok voltak terítéken.

Délután vendégem ígérkezett, aki elhozta Bálintnak a fia régi mesekönyvét ajándékba. Míg mi beszélgettünk, Bálint szép csendben rakta a dominóit. Miután Éva elment, Bálint újra sült krumplit kért. Egész nap ügyesen pisilt a bilibe, már nem is szólt, csak hozta, de a WC szűkítőt nem akarta kipróbálni. Fürdés után 8 óra körül mentünk mindketten ágyba. Bálint is nézte a P8-t, és várta a HIJADÓ HUSZONEDDET, de rájöttem, hogy inkább én sem nézem, mert Bálint azonnal elalszik, ha mindent lekapcsolok, és én is lefekszem. Bálint, ha itt van nálam, az én felnőtt heverőmön alszik, én meg a mellette lévő gyerekheverőn, de nem akar cserélni.

Első napok az óvodában!
Lucával

Vasárnap 8 után ébredt Bálint, éppen, mire Péter megérkezett. Luca ma nem jött, így Bálint Péternek mutatta meg furulyatudományát, aki mikor hazament, elvitt kocsival a Judit zöldségesbe, ahol vettünk egy jó nagy görögdinnyét, amit a szentendrei busszal hoztunk haza. Megebédeltünk, az imádott paradicsomlevesből és krumplis pulykafalatokból, dinnyéztünk. Ebéd után sikerült gatyába tojni, így a hazautazáshoz pelenkát adtam rá. Ma Szentendre felé indultunk Budapestre. Bálint azonnal azt kérdezte, mikor elhelyezkedtünk, hogy MIT HOZTÁJ? Hát mit? Pulykafalatokat és sült krumplit, meg szilvás piskótát, és dobozos gyümölcslét. Bálint rögtön megette az egészet, közben néztük a tájat, meg a történelmi emlékeket, aztán a maradék utat végigcsacsogta.

 

Várta a Megyeri híd megjelenését, esze ágában sem volt aludni egyet. Miután újpestre értünk, Bálint rávett, hogy metrózzunk a DEÁK FEJENC TÉJIG és földalattizzunk visszafelé. A földalattin Bálint az utasok csodálatára még a hangos bemondó előtt bemondta az állomásokat. Mi értünk előbb haza, így Bálint örömmel üdvözölte Csofi cicát, aztán rohant anyjáék elé, mikor meghallotta a hangjukat. Anya és Csaba meséjét hallgattuk, közben Bálint evett a sok nyalánkságból, amit hoztak. Anya 8-kor fürdetett, mesével altatta Bálintot. Bálint nyugtalanul aludt, szólongatta Anyát, meg, hogy aludjon őmellette. Nem szerette a sötétet sem, így Anya kicsit felhúzta a redőnyt és visszakapcsolta a dínós lámpát.

Bálint reggel 8 előtt mosolyogva jött át a nagyszobába, látszólag kialudta az éjszakai rossz kedvét. Öltöztettem, és mentünk az oviba. Ma Bálint nem ment nagy örömmel be a terembe, kicsit bánatosan hagytam ott őt. Délben még ebédelt Bálint, mikor érte mentem. Az óvónéni mesélte, hogy Bálint milyen ügyesen játszott kint az udvaron, és bent a dominókkal.

Hazasétálás után készülődtünk Újpestre, hivatalba mentem, és Bálintot is vittem magammal. Bálint az indulás előtt még betojt a gatyába. Gyors és morgolódós átöltöztetés következett, mivel időre kellett mennem. Amikor a buszhoz mentünk, Bálint markolászta a kezemet és többször is elmondta, hogy VEDÉJ FEJ, de szerencsére jött a busz, így megelégedett Bálint azzal, hogy felraktam a buszra. Metróztunk, és hatalmasat gyalogoltunk, mire megtaláltuk a célt, de szerencsére Bálint türelmes lett és csak kóválygott körülöttem, míg elintéztem a dolgomat. Hazamentünk, nem kellett cipelnem Bálintot, megelégedett a járművekkel, és lementünk a kertbe. Eleinte egyedül kosaraztunk, de hamarosan jöttek Marciék is, és a két gyerek némi huzakodással, de jókat focizott egymással. Marcianyu meghámozott nekik egy-egy sárgarépát, amit ropogtatva majszoltak a fiúk. Megérkezett a párom, és 7 órakor felmentünk a lakásba, közösen vacsoráztunk szalámis kenyeret, utána fürdés és esti mese az ágyban.

Előző cikkTizenhatodik hónap!
Következő cikkMikor közöltétek a nagy hírt?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .