Bálint a héten 95 hetes. Már elkezdődött 2013, és persze még mindig dolgozom. Bálint egyre nehezebben enged el reggel. Én szinte sírva megyek ki az ajtón, mert tudom este még haragudni is fog rám.

GyurmázásJavában tart a tél, persze hó nincs, illetve nem sok. A hidegben azért mennek a séták, de rövidebbek…Néha egyszer egyszer már értelmes szót is kimond Bálint. Pl. az egyik mesehőse, Dodó nevét is. De még egyszer nem akarta elismételni.

Mutogatásban azonban utolérhetetlen a fiam.

Ha alszik is elvétve napközben a fiam, akkor az maximum 20 perc. Ettől azonban az este 7 órás fektetés este 10-re tolódik. Ezért úgy döntöttem, Bálint nem alszik napközben, és este szépen lefekszik 7 órakor. Ez bejött éjjel 12 órát alszik át- persze ébredés van a tápszerért, de sírás nélkül.

Bálint a héten fogyózik. Biztos a foga miatt, de alig eszik valamit. Bár az ünnep után nem is csodálom…

A héten eszünk

  • Kakaós csiga – reggeli
  • Gombás paprikás krumpli – ebéd
  • Túró rudi – nasi
  • Mandarin – nasi
  • Sajtos kifli, paradicsom – uzsonna
  • Sült csirke krumplival – ebéd
  • Tejbegríz barackkal – ebéd
  • Zsemle, sajt, paradicsom – uzsonna 

A héten újra fogacskák jönnek, mert hasmenése volt Bálintnak. Én már nem nézek a szájába, mert nem engedi. Kínozni meg nem szeretném. A pelusból úgyis tudom, ha éppen bújik valami.

Anyuval sokat sétálnak. Még mindig mennek a játszótérre, de inkább csak kosaraznak- ezt imádja Bálint. Kis hóembert építenek…

Ha én vagyok otthon akkor az építőkockák és a gyurma most a kedvenc. Bár a gyurmát inkább csak ütögeti- de már ez is haladás…Építésben azonban utolérhetetlen. Szép tornyokat rak már.

A hét nem telt jól. Bálint dühös rám, hogy dolgozom. Ha hazaérek nem örül nekem, ellök magától. Puszit azt meg végképp nem ad. Nagyon szomorú vagyok, sokat sírok és nem értem az egészet.

Esténként is hiszti van a fürdésnél- ez már a fáradtság miatt. Nem is tart sokáig a fürdetés maximum 5 percig, míg gyorsan megmosom a fiam. Utána már jön is ki, nem akar a kádban maradni…Bár tény, hogy az alvás 1 perc alatt megy este.

A hetünk végére szakadni kezd a hó. Bálint élvezte a nagy havat, talán nem is látott még ilyet. Mármint ekkora havat.

Előző cikkJanuár 28. – Károly, Karola
Következő cikkJanuár 29. – Adél

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .