Szeretném megosztani veletek ikerfiaim születését.Érdekes teherbeesés, szüléstörténet! Erzsébet története! 2015. márciusában késett, úgy gondoltam, hogy terhes vagyok, ezért vettem tesztet. Miután megcsináltam negatív lett. Ezt követően felkerestem a nőgyógyászomat, aki azt mondta, hogy nem eshetek teherbe,mert PCOS-em van, és egy műtéti beavatkozás után eshetek csak teherbe. Úgy gondoltuk párommal, hogyha nem lehetek most terhes, akkor nem is védekezünk. Ez így is történt.

Hirdetés

A következő hónapban ismét nem jött meg, szokásos teszt vétel és megjelent a két kicsi csíkocska. Mikor megláttam sírva fakadtam örömömben. Másnap felhívtam a nőgyógyászom, hogy kérjek tőle időpontot, de csak hetekkel később tudott adni. Nem igazán bírtam kivárni, így elmentem az SZTK-ba. A doktor úr megvizsgált és közölte, hogy ikreket várok. Erre csak annyit tudtam neki mondani, hogy az nem lehet, mert a nőgyógyász azt mondta PCOS-em van.

Közölte, hogy az nem az, hanem az ikrek. Alig vártam, hogy a váróban elmesélhessem páromnak, hogy dupla örömben lesz részünk. Rögtön orvost váltottam. December közepére voltam kiírva. Mindenki azt mondtam, hogy ikrekkel nem igazán fogom tudni a 40. hétig kihúzni. A terhesség körül minden rendben zajlott. Egyszer kellett egy hétre befeküdnöm a kórházba, mert kinyílt a méhszájam. A kényszerpihenő hatása meghozta az eredményt és még jó pár hétig élvezhettem a terhességet.

Ahogy kiengedtek a kórházból édesanyám felutazott hozzánk, hogy segítsen a házimunkában, hiszen két gyerekkel akkora hasam volt, hogy a cipőmet nem tudtam már megkötni.

Érdekes teherbeesés, szüléstörténet! Erzsébet története!Édesanyám egy hétfői napon utazott haza, akkor készült az utolsó kép párommal, hogy a picik még a pocakban voltak. Egy keddi napon lefekvéshez készülődtünk. Minden a megszokott rendben zajlott.

Hajnal fél 1-kor arra ébredtem, hogy elfolyt a magzatvíz. Azonnal ébresztettem páromat, aki hívta a mentőket. Nem voltak fájásaim, de szükség volt a mentőre, hiszen még csak a 34. hétben jártunk. Az előző vizsgálaton azt mondta a nőgyógyász, hogyha kihúzom a 36. hétig, akkor beindítja a szülést és szülhetek nála. Viszont így keresni kellett egy olyan kórházat, ahol van koraszülött osztály.

A mentők gyorsan intézkedtek és pechemre abba a kórházba vittek, ahol az előző nőgyógyászom dolgozott. Meg kell hagyni nagyon féltem a szüléstől. Mivel ebben a kórházban nem volt fogadott orvosom így az ügyeletes orvosok vezették le a szülést. Nagyon kedvesek és aranyosak voltak. Párom egész végig bent volt velem, aki nagyon sok erőt adott és végig fogta a kezem.

Hajnal 4-kor kezdődtek a fájások. A szülőszobán egyre több orvos jelent meg, hiszen nem sokszor fordult elő a kórházban, hogy ikreket természetes úton szüljön meg az anyuka. 2, 5 óra vajúdás után 2015.11.04-én 7:42 perckor megszületett Máté és 7:47 perckor pedig kisöccse Szabolcs. Azóta bearanyozzák mindennapjainkat.

Hirdetés