Eltelt a kritikus 3 hónap HURRÁ nagy az öröm! Körbejárjuk a családot, barátokat mindenki boldog. Máris jön az idegesítő beszólás :” jó sok pénzbe lesz”..
Bele se gondolok,hogy mi mindenre lesz szüksége az első babánknak. A kezdeti,gyors
listám fejben kimerül ott, hogy kell egy kiságy ,babakocsi popsikendő, sok sok pelenka és persze a legcukibb ruhák tömkelege. Nem is olyan vészes! Persze lesz még pár apró dolog, de az sima ügy …(haha)

Kapok egy listát a védőnőmtől, amin a szemem oda-vissza cikázik. -Hú ez meg micsoda?; Ez biztos kell?; Jajj, ez tényleg hasznos lesz.. Este apa hazaér munkából ,átadom neki a listát. Fal fehér ,majd felteszi a lényegretörő,de annál inkább lelombozó kérdést.: “Ez mégis mennyibe fog kerülni?”

Nagy szemekkel ránézek majd közlöm, amit megtudtam a védőnőmtől: Nos,ha mindenből újat veszünk és persze nem a legrosszabb minőséget, akár milliós tétel lehet belőle. A képzeletbeli pénztárcánk tartalma egy pillanat alatt kiürült.

Egyértelmű,hogy egy felelős pár érzelmeken túl anyagilag is próbál felkészülni a babára, de ez tényleg túlzás. Taktikai megbeszélést követően eldöntöttük,hogy innentől kezdve minden hónapban beszerzünk valamit, ami “drága”aztán pedig maradnak a kisebb költségű holmik. Kidolgoztam egy stratégiát, ezt követve kezdtem el vásárolni.

Lassan a 9.hónapot taposom és képzeljétek SIKERÜLT mindent IS megvenni,sőt fele annyiba nem került ,mint amivel számoltunk a kezdetekkor A kis apró titkokat,megoldásokat a következő cikkemben leírom nektek. 5 perc olvasás több tízezer spórolás 🙂