Nem kérdés, hogy az anyatej a baba fejlődéséhez szükséges legnagyszerűbb tápanyag. Ezen kívül azonban van néhány olyan felhasználási területe is, ami elsőre furcsának tűnhet, pedig döbbenetesen hatékony.

1.Torokfájásra: Az anyatej a torokfájást jó eséllyel orvosolja. Ha nem undorodunk tőle, megihatunk belőle egy pohárral, de gargalizálhatunk is vele – ugyanolyan hatékony lesz az utóbbi esetben is.

2. Fájó fülekre: Mivel az anyatej antitesteket tartalmaz, az antibiotikumhoz hasonlóan működik. Néhány csepp a baba fülébe, és búcsút inthetünk a kínzó fülgyulladásnak.

3. Piros szemekre: Ha begyulladt a baba szeme, tegyünk egy kevés anyatejet egy vattapamacsra, és töröljük át vele a szemecskéit. Az árpára is ugyanolyan jó hatással van.

4. Sebes mellbimbókra: Úgy érezzük, mintha késsel szurkálnák a mellbimbóinkat? Míg megedződik ez az érzékeny terület, kenegessük be egy kis anyatejjel szoptatás után. Meglátjuk, hamar enyhülni fog a kellemetlen érzés!

5. Napégésre: Habár ebben a novemberi időben nem valószínű, hogy leégnénk, jó ha tudjuk, hogy a csecsemők szuperérzékeny bőrét is gyorsan gyógyítja az anyatej.

6. Pelenkakiütésre: A bosszantó apró kis kiütéseket hamar eltünteti, ráadásul amennyiben mi szembesülnénk némi nemkívánatos ekcémával vagy pattanással, ezekre is bevethetjük!

7. Vágásokra, horzsolásokra: A nagyobb testvér motorozáskor “legyalult” térdeit is kenegethetjük anyatejjel, ugyanis antiszeptikus hatásánál fogva gyorsítja a sebgyógyulást. Ráadásul még csak nem is csíp!

8. Koszmóra: Néhány anyuka esküszik az anyatej fantasztikus koszmó ellenes hatására. Masszírozzunk egy keveset a baba fejbőrébe, és várjuk az eredményt. Lemosni nem kell.

9. Bárányhimlőre: Akárcsak egy hidratálókrémmel, anyatejjel is bekenegethetjük az apró pöttyöket a babán. Nagyon jól enyhíti a viszketést is.

anyatej

10. Arcápolásra: Bármilyen meglepő, az arcunk ápolására is kiváló. Kenjük be vele az arcunkat, hagyjuk 1-2 percig hatni, majd mossuk le langyos vízzel. Rendkívül puha és hidratált lesz tőle a bőrünk. Van, aki a ráncok elleni hatásáért isteníti, készült már belőle szappan és pakolás is.

Előző cikkTerhességi tesztek fajtái
Következő cikkA babák reflexeiről! Hogyan működik a kicsi!