Hihetetlen és egyben szívbemarkoló eset történt Oroszországban 2011-ben. Egy fiatal pár az első gyermekét várta. A nő terhességével minden rendben volt, azonban a születés után az orvosok azt mondták, hogy az újszülött maximum egy hetet fog élni. Azt is csupán a kórházi ellátásnak köszönheti majd.

Hirdetés

A szülőket meggyőzték, hogy bízzák a kórházra a kicsit. A szülők első percben ebbe beleegyeztek, majd néhány nap múlva visszamentek a kórházba, hogy a haldokló gyermekük mellett lehessenek. Az orvosok ekkor azt mondták a baba meghalt.

Évekkel később azonban megdöbbentő papírt kaptak az állami árvaházból. A levélben az intézmény egymillió forint értékű  tartozást követelt a pártól. Azt állították ugyanis, hogy a rég halottnak hitt gyermekük az árvaházban él születése óta. Ez pedig súlyos pénzbe kerül.

Az állami végrehajtás szóvivője azt mondta, teljesen egyértelmű, hogy a szülők halottnak hitték a gyermeküket. Miután megtudták, hogy mégis életben van azonnal kérvényezték a bíróságon, hogy visszakaphassák a kicsit.

A gyermek születése után 6 évvel – 2017-ben – kapták meg a bíróság döntését, miszerint magukhoz vehetik a vér szerinti gyermeküket. Néhány héttel ezelőtt vihették véglegesen haza a szülők, az immáron iskoláskorú gyereket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a szülők akarnak-e jogi lépéseket tenni a kórház ellen, akik adminisztrációs hibájából egy „tévedés” áldozata lett a család.

Forrás: Mirror

Hirdetés