39+5 hétre született a fiam! Hajnali 2-kor elfolyt a vizem,hívtam a párom és szülésznőm aztán mentünk a kórházba. NST és vizsgálatok után vártuk aminek jönnie kell.Dokimat nem hívták be mondván RÁÉR és 7-kor amikor a műszak kezdődik jön. Addig fájások nem nagyon voltak és a beöntés után sem lettek. 7-re megjött a doki…megvizsgált és rögtön oxit rendelt el. Megjöttek a fájások is,a vajúdási szakasz gyakorlatilag rendben lezajlott hisz tudtam mi vár rám és mit hogyan kell csinálni,hogy mind kettőnknek könnyebb legyen.
A doki rám-rám nézett és hát mindent rendben talált…aztán jött a fekete leves A KITOLÁSI SZAKASZ!!!!! Nyomnom kellett és én azt is csináltam ahogyan azt mondták, csak hogy nem tudtam annyira nehéz volt. Valahogy éreztem nincs rendben valami és hiába mondtam csak párom figyelt rám igazán. Csak azt hajtogatták NYOMJON, NYOMJON MÁR!! Meg hogy nem jól nyom és hogy hova figyel,a doki már kiabált velem és azt hajtogatta NEM IGAZ EVELIN, HOGY NEM TUDJA MEGSZÜLNI EZT A GYEREKET!!! HÁT EZT NEM IS GONDOLTAM VOLNA!!!! stb stb…. már álltak körülöttem legalább 7-10-en és mindenki “”SEGÍTENI”” akart.
Lefogták a lábam és nyomták fel,a doki a hasamon könyökölt én meg már annyira fáradt voltam,hogy a fájások is gyengültek és gyakorlatilag azt sem tudtam mikor kell nyomni. Aztán párom mondta szedjem össze magam és kaptam kis erőt aztán csak nyomtam és nyomtam miközben a doki átadta a szülésznőnek ezt a KÖNYÖKÖLÉSES technikát aki kb 1,5 mázsa volt!!!!!! Mondanom sem kell annyira nyomtam elvesztettem az eszméletem és párom hangjára ébredtem ahogy paskolgat. Zihálva tértem magamhoz mert azt sem tudtam hol vagyok…..aztán végül megszületett a fiam aki mikor kibújt DERÜLT KI,HOGY HÁTSÓFEJ TARTÁSBAN VOLT!!!!!!! A doki,miközben én remegve feküdtem és sírva kérdeztem,nagyon béna voltam?! Közölte MINDEN MEG VAN BOCSÁJTVA EVELIN…….A GYEREK NEM JÓL FEKÜDT!!!!!!! Na mondom szuper…ezért kellett velem így bánni.
Szegény gyermekem feje olyan csúcsos és lila volt,hogy azt hittem soha az életbe nem lesz már normális. Végül vártuk a lepényem leválását ami 1,5 óra után sem akart távozni,pedig a doki KÖNYÖKIG nyúlt belém és azt hittem ott halok meg.Üvöltöttem,hogy nem bírom aztán betoltak a műtőbe és megkapartak,sok vért vesztettem és vérátömlesztést kaptam. Végül a 3 napos kórházban tartózkodásból 1 hét lett amiből 6 napig OXIT kaptam reggel,délbe,este és mint utólag kiderült egy olyan gyógyszert amit szoptatás alatt nem is lenne szabad.
Kisfiam picit besárgult de nem volt vészes……..AZTÁN mondom a csecsemősöknek mikor nézik a veséjét??!!! Ugyan is méhen belül 2 oldali vesemedence tágulatot állapítottak meg, amivel már akkor sem igazán foglalkoztak. 4 NAP unszolás után hajlandóak voltak megnézni és közölték SEMMI BAJA!!!!
Hazamentünk és éltük a mindennapokat egészen 3 hetes koráig amikor is nagyon rosszul kezdett lenni a kicsim,hányt és ment a hasa. Napról napra kevesebbet evett vittem dokihoz 3*( 1 héten belül) és azt mondták nincs tejem meg,hogy bukós.Mondom oké……NEM HITTEM NEKIK!!! Aztán olyan rosszul lett,hogy a szeme is felakadt és már szinte csak hörgött (Egyik napról a másikra) Rohantunk a kórházba és kiderült Súlyosan kiszáradt és a keringése is alig működött már, az I-on háztartása is egyenlő volt a nullával. Kora mentő szállította át a megyei kórházba ahol 2 hét intenzíven való kezelés után megállapították,hogy CAH-szindrómás a fiam és annak is sz un.Sóvesztős formája!! Továbbá van egy 2 OLDALI nagymértékű vesemedence tágulata 19 és 21 mm!!! Amit ugye itt nem is láttak…….mondanom sem kell mit éreztem és,hogy mit érzek most is. Gyógyszerereket kell szednie míg él (szteroidokat) egyébként egy csodaszép és erős kisfiú az én kis hősöm!
UI:. Nem tudom,hogy maga a szülés mennyire idézhet elő betegségeket…milyen kémiai folyamatok mennek ott végbe és mit idézhet elő 1-1 komplikáció de addig nem nyugszok míg ki nem derítek mindent ezzel kapcsolatosan.
Hirdetés