Leejti a cumiját, sebaj lenyalod és a szájába teszed. Hányszor látni ilyet! A gyermek cumiját és a cumisüveg cumirészét sokan a szájukba veszik. Sokszor látni az utcán is ilyet, hogy Anyuci a leejtett cumit gyorsan lenyalja és a gyerek szájába nyomja. Első babánál talán még kevésbé fordul ez elő, de a tesóknál, már anya is ismeri a dörgést….

Ezért ne nyald le a cumit, ha leejti a baba!Ezt sokan már lazaságnak nézik és azt mondják, igen ez az Anya már nem görcsöl. Milyen könnyed és modern.

DE!!! Nem csak a fertőzés miatt nem szabad ezt tenni. Érdemes tudni, hogy a gyermek szája “steril”, tehát azok a baktériumok, melyek a fogszuvasodásért felelősek, nem találhatóak meg a szájában. Azonban azzal, hogy lenyalod a cumiját átadod neki ezeket.

Tehát még foga sincs, de a bacik már a szájában vannak és amint lehetőségük lesz rá támadni is fognak.

 

Ezért inkább legyen nálad több cumi, vagy cumicsíptető. A tej hőmérsékletét, pedig ne úgy nézd meg, hogy megkóstolod. Ezzel is véded a Picit.

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Bár szerintem eleve gusztustalan valamit a szánkba venni, miután az adott esetben az utcán földre került, és feltételezni is balga dolog, hogy csak azért, mert lenyaljuk az érintett tárgyat, attól az ismét gyerek (pláne csecsemő) szájba való lesz, szerintem inkább emiatt ne tegyünk így (a szánk nem sterilizáló eszköz!), ne a saját nyálunk miatt, mert akkor ennyi erővel közel se hajoljunk a gagyarászó, nevető vagy éppen síró gyerekünkhöz, vagy ha még is, meg ne szólaljunk, mert akkor a szánkból beszéd közben a szájába fröcsögő nyálunkkal (igen, fröcsög, akkor is, ha nem látszik) is “megfertőzzük” őket…….

  2. Mielőtt ezt olvastam volna a 9.hónapban én is csak egyszerűen be akartam kapni,hisz rokonoktól,anyumtól mindig ezt láttam. Azóta 2 cumival járunk mindenhova 🙂 Meg sem fordulna a fejemben,hogy “lenyaljam” hisz nem akarok rosszat Maximnak!

  3. Ez nem lazaság. Azt leszámítva, hogy elég undi ez a szájból-szájba dolog, nem tartom veszélyesnek. Igen, nálam is előfordult már, hogy nem volt lehetőségem lemosni a cumifüggő gyermekem tartozékát. Ha ezt véresen komolyan vesszük, akkor puszit sem adunk a kicsinek, mert bacis? És az anyatej? Abban is megtalálhatóak a mi baktériumaink, illetve a mellen is lehetnek “dolgok”. Szerintem felesleges egy olyan dologtól védeni a picit, ami nem életveszélyes rá nézve. Ismerje fel a szervezete, dolgozza fel, eméssze meg, és erősítse. Mert, hogy ez a dolga. Arról nem beszélve, hogy a mi baktériumainkban élt 9 hónapig, és ugyanúgy megtalálható benne a születése után is. Szerintem.

    • Ebben igazad van Bernadett. Azonban a szájban hihetetlen sok a baktérium. Ugye itt találhatóak azok is, amik a fogszuvasodásért felelnek. Na ezt nem kell a picinek idő előtt átadni, mert a nyálban benne vannak. A puszi azért egész más, hisz ott a nyálad nem kerül a baba szájába. Sok anyukát láttam én már aki, szinte csüngött a baba cumiján. Pl. felvette a földről a cumit, és az addig a szájában volt, amíg a gyereket ki nem vette a kocsiból, be nem tette a kocsiba stb. Tehát hosszú ideig.:(

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .