Hármasikreket várt a fiatal pár, azonban két babának közös volt a szíve és az emésztése. Emiatt az orvosok ki akarták venni őket a méhből, hogy megmentsék a harmadikat.

Nagyon nehéz döntés, amikor a pocakban levő magzatok életéről kell dönteni. Sajnos nagyon sok nő kényszerül ebbe a helyzetbe. Többen, mint gondolnánk.

Hirdetés

A fiatal edinburghi pár szörnyű híreket kapott az orvosuktól. Pár héttel korábban a világ legboldogabb családjává váltak, amikor kiderült hármas ikrek lapulnak a pocakban. Nem sokkal később azonban kiderült, hogy a három testvér közül kettőnek közös a szíve és az emésztése.

Az orvosok két lehetőséget adtak a 20 éves kismamának. Vagy kiveszik az összenőtt ikreket, ezzel a halálukat okozva. Vagy nagy valószínűséggel mindhárom kisbaba meghal az anyaméhben.

A szülők napokig gondolkoztak. Kétségbeestek, hiszen mind a három baba nagyon fontos volt számukra. Végül az asszony szerint úgy döntöttek, nem szeretnék, hogy az összenőtt ikrek szenvedjenek, ezért az első megoldás mellett döntöttek.

A műtét után azonban az édesanya vérezni kezdett. Félő volt, hogy a harmadik magzat is meghalhat. Az orvosok úgy gondolták, hogy a placenta sérülhetett, vagy leválhatott egy darabon.

A kis Thomas sürgősségi császárral született meg koraszülöttként. Három hétig volt kórházban, utána azonban már egészségesen mehetett haza a szüleihez.

Hirdetés