A negyedik héttől kezdve Bálint már 100ml tápszert evett napi hét alkalommal. Hiába vannak kisebb bukásai, azért igényli ezt a mennyiséget. Sőt, a hét második felétől már 120 ml-re emelem az adagot, mivel este 7-től reggel 7-ig alszik. Így sok etetés kimarad.
Emellé persze nem maradhat el a tea sem. Amit nagyon szeret. Most már ízetlenül adom neki a csipkebogyót.

Nagyon sokat van ölben.
Szinte ki sem akar mászni az ember kezéből. Nézelődik, mosolyog.

Mivel napközben szinte semmit nem alszik, ezért játszunk, zenét hallgatunk. Sőt többször táncolunk is a zenére, ami nagyon tetszik neki.
A többi napon már adtam neki csörgőt. A kezébe fogta én pedig ráztam. Nagyon élvezte ezt is.

A hét programjai között feltérképeztük a szobácskáját. Mivel a falán mesehősök vannak (Vuk,

Kisvakond, Bob és Bobek, Micimackó, Bigacsiga és Batkamanó), élénken érdeklődött már korábban is utánuk. Így végignéztük őket. Mindegyikre mosolygott. Sőt most már ránk is vissza mosolyog. Nagyon gyorsan fejlődik. Szinte minden nap mutat valami újat.

A héten egy két napig szinte minden pelusozásnál van kaki is. Mivel a mi napirendünknél az evés után van pelenkázás, így ez is napi 6-7 alkalmat jelent. Azonban a kakijával minden rendben, úgyhogy nem aggódom emiatt.

A héten elmegyünk a 4 hetes orvosi ellenőrzésre. Illetve a fordulópontok felírására. Minden kritériumnak megfelel Bálint, sőt több dolgot már a 3 hónapos babák szintjén végez. Azonban ezt nem lehet beírni.:)
Az orvos szerint, ilyen nyugodt babát még az életében nem látott. Már úgy fogadtak minket, hogy megjött a kis kedvenc. 🙂
Az előttünk levő babák (akik, hasonló korúak voltak) végig sírták a vizsgálatot, a hideg sztetoszkóp miatt. Bálint csak nézelődött és mosolygott az orvosra. Majd később már a fejét forgatva követte az orvost és a védő nénit figyelte, ahogy a számítógépbe viszi az adatokat.
Ezután nagyon büszke lettem rá – bár eddig is már az voltam – mert az orvos kijelentette, hogy ilyet még soha nem írt 4 hetes baba kartonjára, hogy „abszolút kommunikatív”.

Hát az anyai szívem repdesett az örömtől.

Bálint 5 hetes

Miután hazaértünk szintén repdestem, de akkor már attól, hogy Bálint megmutatta, hogy a bukásnál van nagyobb dolog is. Egy szép nagyot hányt. Hát ez is elérkezett. Azonban én jobban meglepődtem, mint a gyerek.

A hét új eseménye, hogy megnéztük a cicámat is. Bálintnak nagyon tetszett, vigyorgott rá és követte a szemével. Persze a cicám már nem volt ilyen bátor. Ő fél a „betolakodótól”. Azonban éjjel, amíg én be nem megyek még egy esti puszira Bálinthoz (ő ekkor már alszik, de ilyenkor csukom be a szobája ajtaját), addig a szőnyegén őrizve alszik.

Két attrakció is történt, először elmentünk bevásárolni. Kicsit tartottam attól, mit szól a legény a sok emberhez, a hangzavarhoz, de végig csöndben nézelődött. Pedig hosszúra nyúlt a vásárlás – majd 1,5 órára – de ő végig érdeklődő volt. Így a héten már máshová is kimozdultunk vele, igaz csak tápszert venni, de szintén egy nagy bevásárlóközpontba mentünk, ha ennyire érdeklik az emberek.

Bálint 5 hetes

A másik nagy esemény, hogy elmentünk turkálóba. Bálint fiúságát meghazudtolva végig nézelődött türelmesen. Mosolygott a ruhákra, a színekre. Majd anyukám talált neki egy marionett madarat, onnantól kezdve életében először hangosan kacagott. Legalább fél órán keresztül játszott vele még a boltban.

4 hét után végre nem görbül a szája fürdetéskor. Sőt a tornát előtte már várja. Tudja mi a sorrend. Amikor a lábacskáihoz érek, már nyújtja is őket.
Este lefekvés után még hallom, hogy beszélget az ágyában a képekhez a falon.:)

Aztán ez a hét második felétől elmúlik, mert már hason alszik el.

Azért a héten magamra is büszke voltam. Már megismerem, hogy mikor mit szeretne. Szinte soha nem sír, azonban ha éhes, akkor összetéveszthetetlen a hangja. Örülök, hogy kicsit már én is fejlődöm…

Bálint 5 hetes

 

Előző cikkElekes Tímea Izabella: Miért van az?!
Következő cikkElekes Tímea Izabella: Álarc nélkül

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Én is kb. ilyenkor jöttem rá,hogy Maxim mikor miért sír..nem tudtam összetéveszteni,hogy mikor sír a tejciért és mikor azért,mert hiányzom neki.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .