Hatalmas az aggodalom a koronavírus miatt.

Hirdetés

Senki sem momdja, hogy nincs ok az aggodalomra,mert van, és mindent meg kell tennünk a megelőzés érdekében, ne most utazzunk kínába és lehetőség szrint ne menjünk tömegbe se.A korona vírus létezik és szedi az áldozatait.

Valóban ez jelenti a legnagyobb veszélyt ránk és a családunkra? Tényleg a korona virus az egyetlen vírus amitől rettegni kell?

Az internet a tv a rádió önti magából a pánikra okot adó híreket. Most nekünk szülőknek magunkba kell néznünk , hogy valóban mindent megtettünk azért ,hogy a gyermekünk ne legyen beteg?!

Nap mint nap szembesülünk rossz hírekkel

Gyerekek akik csak egy kis nátha, csak egy kis orrfolyás,kis köhögés, egy kis hőemelkedés .Akár hetekig is szenvednek a közösségben. Persze kiderül, hogy tüdőgyulladás, középfülgyulladás, valamilyen komolyabb fertőzés áll fenn igazából már ki tudja, mióta, csak hát nem vittük orvoshoz. Aztán persze, jön a műtét, jön a kórházi tartózkodás: rémálom gyereknek és szülőnek is.

De vannak családok akiknek ezzel még nagyobb problémát okozol.

Húsz harminc másik gyerek van összezárva a tieddel , akinek ki tudja milyen fertőzése van. Egy mosdót használnak, ugyanazokkal a játékokkal játszanak.

Ezek között a gyerekek között van aki hónapok óta beteg volt, vagy épp műtét után van, vagy épp műtét előtt.

Van köztük cukorbeteg,vérzékeny vagy epilepsziás, de lehet köztük olyan is aki beteg nagyszülővel él együtt vagy épp kistestvére született.

Ne haragudjatok, kedves szülők, rokonok, de igazából mindenki, aki betegen viszi a gyereket a többi gyerek közé! Kérlek benneteket, hogy gondoljunk egymásra! Gondoljatok arra, hogy a másik gyerekének egy kis orrfolyás, kis hasmenés, picike kis köhögés vagy tüsszentés is eszméletlenül komoly szövődményeket okozhat!

Nem ez nem hiszti, vagy vaklárma esetleg pánikkeltés! De épp ésszel fel sem fogható hogy számunkra kis betegségnek tünő orrfolyás vagy hasmenés , más gyerekének sokkal nagyobb problémát jelenthet!

De ugyanakkor a koronavírustól meg félünk? Pedig a tüdőgyulladás is és számos, olyan vírus van évek óta amit nem ismerünk! Az orvosok csak találgatni tudnak sokszor, a legnagyobb jóindulat ellenére, hogy most ez a gyógyszer, most az, talán valamelyik hat. A gyerek pedig hetekig, hónapokig otthon szenved, legyengül, lemarad, anyát apát kirúgják, a család kikészül.

Dönts felelősen: inkább maradj otthon és gyógyúlj meg

Forrás : bezzeganya

Hirdetés