20 évnyi próbálkozás után végre megszülte első gyermekét egy szerb nő, ám az öröme sajnos nem tartott sokáig: férje a gyereksírás miatt elhagyta őt.

Serif Nokic már a kislány megszületésének napján, az újszülött osztályon közölte a 60 éves anyával a rossz hírt: nem tudna aludni a gyereksírástól, és különben is 68 évesen ő már túl öreg egy kisbabához. Nem hajlandó a nevére venni a gyermeket sem. Mint ahogy a férj fogalmazott: “Megkapta, amit akart, most boldog. 68 éves vagyok, beteg, rossz a szívem és a cukrom. Nem egyszerű nem aludni egész éjjel és hallgatni a babasírást.

Hirdetés

A férfi már a kezdetektől fogva ellenezte a baba projektet, az idő előrehaladtával pedig ezerféle indokkal támasztotta alá döntését. Végső soron szívbeteg és diabéteszes, ezért egészségtelennek tartja, hogy egy kisbabával éljen egy fedél alatt.

Az anya, Atifa Ljajic a korával járó betegségei miatt a terhessége utolsó három hónapját kórházban töltötte. A történtek ellenére felneveli a kicsi Alinát, bár túl sok pénze nincs: egy textilgyárban dolgozott a terhessége előtt.

Akármi fog történni, velünk marad Serif vagy sem, harcolni fogok Alina rendes felneveléséért. Csak érte fogok élni. Tudom, nem lesz könnyű, de hiszek benne, hogy vannak jó emberek, akik segítenek majd. Nem féltem az életemet, a Jóisten elég bátorságot adott nekem. Sosem éreztem magamat jobban!

Ami nem csoda, hiszen Atifa élete a babával lett teljes, egy élethosszon át dédelgetett álma vált végre valóra.

Hirdetés