A mai világban a média határoz meg szinte mindent. A gyermekeink gondolatait mindenképp. A barátnők mellett akár naphosszat is tudnak a neten lógni, nézni a „szebbnél szebb” nőket, akikre hasonlítani szeretnének.

Hirdetés

Egyre több a személyiségzavaros, bulimiás vagy éppen anorexiás gyermek. A szülők számára sokkoló lehet a hír, ha mindezek kiderülnek. Minden szülő azt hiszi ilyen az ő gyerekével nem történhet meg, de higgyük el  egy szülőt ki lehet játszani- a legnagyobb jóindulattal is. Hiszen ők már egy más világ, sokszor eszünkbe sem jut, hogy a számítógépünkön turkálnak a gyerekek- hiszen gyerekzárat tettünk rá…Igaz, de ők már az anyatejjel magukba szívták a programozást, mi pedig soha nem is értettünk hozzá..

Most ismét újabb baromság kering a neten a tinik körében. Eleve nem szép a felfújt, plasztikáztatott száj- de úgy látszik ez őket nem érdekli. A lényeg, hogy ingyen lehessenek csábító ajkaik.

A kérdés nem is a miérten, hanem a hogy-on van.

A tinisztárok minden mozdulatát követő gyerekek, látványos átalakulást vehettek észre 17 éves kedvencükön. Persze ez „jó” példa neki, amikhez az újságok még tesznek is egy lapáttal.

Természetesen a sztárt meg is kérdezték, hogy lett ilyen „tökéletes” ajka, ő pedig elmondta a titkot. Becuppantja a poharat, és a vákuum hatására a szájak teltebbé válnak.

Szép, de mi jön ezután? Fájdalom, és véraláfutás, tönkretett bőr száj és arc…

Az ötletnek már neve is van- elmés kitalálójáról – kylie jenner challenge-nek nevezték el. A tinik pedig szórják a képeket a közösségi oldalakra, kinek lesz a legjobb szája.

Íme:
Beszélgessünk el a gyerekekkel a veszélyekről. Tiltani ne tiltsunk, mert épp az ellenkezőjét érjük el vele. A gyermek önbizalom növelése a szülő feladata, hogy ne kerülhessen ilyen helyzetbe.

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. NEM AGYEREKKEL VAN A PROBLÉMA A SZÜLŐ !!KICSIT NÉZZEN MAGÁBA mindenki !!!RÉGEN MI VOLT TISZTELET a szülőknek, ma mi van ??Nevelés kérdése nem a média a hibás mit néz és mit csinál a gyerek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..