Létezik fiújáték és lányjáték? Kell egyáltalán különbséget tenni? Sokszor látni, ha fiú gyermekek együtt játszanak, hogy anyuci közbeszól a következő jelenetnél.

Az egyik fiúcskát érdeklik a babák, erre anyuci odamegy és szépen elveszi tőle, hogy “ez kislányoknak való drágám.” Ez annyiszor ismétlődik, ahányszor a gyermek a babával akar játszani.

Szegény gyermek ilyenkor csalódott.

Ebben a korban a gyermeket minden érdekli, olyan játékot adjunk a kezébe, amelyek fejlesztik a képességeiket, bővítik tapasztalataikat.

Amikor a kisfiú babázik, a gondoskodást tanulja. Egy kislány azért játszik a tűzoltóautóval, mert érdekesnek találja.

Miért tagadnánk meg bármelyiktől is a tapasztalatok teljes skáláját?

Amikor felnőnek, javukra fog válni, ha gondoskodni tudnak másokról és ügyesek is.

fiújáték

 

Előző cikkAz országot is elhagyta a család, akinek kisfiát a szomszéd kutyái marcangolták szét
Következő cikkHatással van az evolúcióra a császármetszés

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Én is hülyeségnek tartom,hogy ezzel vagy azzal csak fiú vagy épp lány játszhat. Szerintem a Gyermekünk eltudja dönteni,hogy neki mi kell és azt ha tehetjük megvesszük 🙂

  2. Bálint gyereknapi ajándéka 14 hónaposan – mert most ezt szereti – játék porszívó, Eperke könyv, és egy ismerd meg a színeket könyv. Úgy álltam a Tescoban, mint akinek lánya van. De ez nem baj. Nem szabad megszabni, hogy mi a lány mi a fiú játék:)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .