Fogadd el a tested, hiszen az a terhesség 9 hónapjában megváltozik. Táplálja a kisbabát, helyet szorít neki…nő, tágul, hogy egészséges gyermekünk fejlődjön benne.

Hirdetés

Fogadd el a tested szülés utánAztán szülés után jön a hideg zuhany, a baba már békésen szuszog a karjaidban, de a hasad még mindig ugyanakkorának látod, vagy legalábbis akkorának, mint mikor hat hónapos terhes voltál. És fáj a heg, nem tudsz lépni sem, úgy érzed magad, mint egy pingvin, akin átment az úthenger.
Sok nőnek striák vannak a hasfalon, ami úgy néz ki a baba érkezése után, mintha lángnyelveket festettek volna oda. A tükörbe ilyenkor sokan sírva nézik magukat, a megváltozott testképet.

 
Ez nem lesz mindig így! Meg kell szokni, hogy nem másnapra, vagy jövő hétre nyered vissza a régi formádat. Dr. Jennifer Wider, a The New Mom’s Survival Guide című könyv írója, pár támpontot adott, hogy könnyebb legyen ezt elfogadni. Nézzük csak!

Fogadd el a tested szülés után
Fotó:Pinterest

Adj időt magadnak!

Mindenki ezt mondja….és igaz is! A testnek kilenc hónapig tartott felkészülni a szülésre, és nem várhatod el, hogy két hét alatt visszanyerje a régi formáját. A mai világban azt mondja a média, a közösségi fórumok, hogy szülés után egyből szuperszexinek kell lenni. Hát nem. Legyél türelmes, pihenj amennyit tudsz, regenerálódj.

Legyél hálás a gyerekedért!

Bár ezt mindenki tudja, mégis leírjuk. A tested egy csodás feladatot teljesített, mint az olimpikon, akinek összesen 9hónapja van a versenyre, és a célba ő ér be elsőként. Te is beértél, nézz csak arra a pici babára.

Gondolkodj pozitívan!

Nyilván ezt a legegyszerűbb mondani, és sokaknak nehezére esik. De ha csak eszedbe jut, hogy annak a kis törpének te vagy a mindene, az élete, máris szebb a világ. Keress olyan anyukákat a neten, a környéken, akik mostanában szültek, és megbeszélhetitek a problémákat, tapasztalatokat. Máris könnyebb, ugye?

Fogadd el a tested szülés utánEngedd meg magadnak az énidőt!

A baba az első időkben sokat alszik, egy kis időd mindig lehet magadra. És nyugodtan rábízhatod apára, mamára két szopizás közt, menj el sétálni, feltöltődni. Vagy csak ülj egy kád forró fürdőbe, csacsogj a barátnőddel. És ne feledd, a párod remek segítség lehet, ha rosszul érzed magad, csak beszélj róla.

Kezeld magad gyönyörű nőként. Anya lettél!

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .