Fulladás! Nem gondolnád, miben rejlik a legnagyobb veszély!
Fotó:Pinterest

A fulladás rémálma végigkíséri az első éveket. Félsz, ha félrenyeli a tejet, megijedsz, ha épp egy nagyobb darab ételt vesz a szájába. És a játékokról még nem is beszéltünk. Pedig a baba szájába szinte minden belekerül, hiszen így is ismerkedik a környezetével.

Megmutatjuk mire figyelj, mivel tudod a saját stresszfaktorodat csökkenteni

Nagy darabok

Hiába eszik már darabosat a gyerek, ezeket a szeleteket vágd te pici falatkákra. A kicsi ugyanis nem fog bajlódni a szétvágással vagy kettéharapással. Egyben tolja be a szájába. Ez pedig fulladást okozhat.

 

Kezdetben még a szőlőszemeket is vágd ketté. Puhák és ízletesek, de akár bajt is okozhatnak.

Kemény ételek

A dió, cukorkák, de még egy cseresznye is okozhat fulladást. Mindig figyelj a kimagozásra. Lehet ezek kis méretűek egy fulladáshoz, de a légútba kerülve fertőzést is okozhatnak.

Fulladás! Nem gondolnád, miben rejlik a legnagyobb veszély!
Fotó:Pinterest

Ragacsos ételek

Nem gondolnád, de a lekvár a mogyorókrém is veszélyes lehet. Ha ezek a nyúlós ételek túlságosan ragadnak, akkor a nyelés során megragadhatnak a torokban. Biztos veled is előfordult már, hogy lenyelted a falatot, de pont a tapadóssága miatt egy kis része még a szádban maradt. Ilyenkor nagyokat nyelsz és szinte érzed ahogy lecsurog a torkodon az étel. Ez fájdalmas. A pici azonban nem biztos, hogy tudja kezelni, ha ilyen helyzetbe kerül.

Biztonság

Ne hagyd, hogy a pici autóban egyen. Nem tudsz egyszerre a vezetésre és rá is figyelni.

Fogzás során ne használj zsibbasztó gyógyszereket, kenőcsöt. Igaz ez csökkenti a kellemetlen fájdalmat, de a torkot és a nyelőcsövet is érzéketlenné teheti. Így a pici könnyen félrenyelhet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .