mára már nagyfiúk
mára már nagyfiúk

Kedves Anyukák, nagyon szépek a szüléstörténetek, így gondoltam én is belekezdek. Íme: 2 kisfiam van, mindkettőt leírom. Krisztián 3 éves múlt, Viktor pedig 1.

Krisztiánnal 2008.12.22-re voltam kiírva.
Az első 3 hónap hányással, rosszulléttel telt, aztán gondtalanul, majd a végén csak kényelmetlenség a nagy pocaktól. A 20. héten derült ki, hogy kisfiú. Végig beszéltem hozzá, hogy meg kell születnie 18-án, hogy a karácsonyt itthon tölthessük. De nem jött össze. Az utolsó héten naponta jártam nst-re, eljött a 22. semmi, a 23. semmi, a 24. semmi, reggel a doktornő azt mondta be kell feküdnöm, könyörögtem neki, hogy csak ma, szent estére hazamehessek, bejövök reggel, ígértem fűt-fát, 10 percre lakom, van autónk, stb.

Nagy nehezen elengedtek, de 25-én reggel be kellett feküdnöm. Mondanom sem kell, hogy sírások közepette vonultam be és vártam, hogy történjen valami. De nem történt, minden nap megvizsgáltak, flowmetria, napi 3x nst, magzatvíz nézés, stb. És semmi, semmi tágulás, semmi fájás, de még csak jósló sem, eljött a 28-a, és a magzatvízvizsgálat után közölte az orvosom, hogy azonnal császár, mert a magzatvíz meconiumos. Na pfff… újra sírás, nagyon megijedtem, épp akkor ért be a párom, meg a tesóm, de csak pár szót mondhattam nekik, máris vetkőzés, katéter (utálom), infúzió, olyan gyorsan történt minden, 11-kor betoltak a műtőbe és 11 óra 18 perckor már meg is volt az én kicsi babám. Pár másodpercre felemelték, hogy lássam és már vitték is el, apának is megmutatták, majd amikor már engem is rendbe tettek megkaptuk és órákig gyönyörködhettünk benne. És tesszük ezt a mai napig is minden nap!

Galba Krisztián 2008. december 28. 11 óra 18 perc 9/10 es APGAR, ép, egészséges fiam.

Galba - Papp Mónika Anyukánk szüléstörténete
pár órás

Mikor a nagy-fiam elmúlt 1 éves, úgy gondoltuk, hogy a 2 év ideális korkülönbség, így belevágtunk a tesóprojektbe, ami szerencsékre, úgy ahogy az első ő is összejött az első próbálkozásra, a második is.

Ez a terhesség már cseppet sem volt olyan gondtalan, mint az első. Először is az első uh-n két petezsák volt, aminek nagyon örültünk, bár bevallom kicsit meglepődtünk. Ugyan mondta az orvosom, hogy ne éljük bele magunkat, de azért már kinéztük a babakocsit, meg hogy hogyan rendezzük be a szobát és egyebek. Majd a második uh-n csak az egyik petezsákban volt magzat, és ez okozta a további bonyodalmakat, a másik felszívódásáig (20. hét) iszonyatos görcseim voltak, annyit hánytam, hogy kiszáradással egy hétig feküdtem a kórházban. Aztán jött a kombinált teszt, aminek rossz lett az eredménye, de a legközelebbi időpont 3 hét. 3 héten át izgultam minden nap, sírtam minden éjjel, hogy a fiam ne lássa. És aztán kiderült, hogy nincs baj, meg hogy fiú.

Mire ezt kihevertem (mármint nem a fiút, mert az mindegy) addigra jött az újabb hideg-zuhany, a kisfiamnak agykamra tágulata van, másnap irány Pest, ismét egy remek 24 óra, majd kiderült nincs, hát már csak remélhettem, hogy más nem történik és tényleg egészséges lesz az a pici fiú. A továbbiak szépen teltek, minden héten nst, és az egyéb szokásos vizsgálatok.

Január 22-re voltam kiírva, 14-én nst-re mentem Krisztiánt a dédiéknél hagytam, az nst végeztével az orvosom mondta hogy várjam meg, valamit meg akar beszélni velem, de mivel péntek volt, rengeteg volt a kis-műtét így már 1 óra volt mire végzett. Tudtam, hogy a programozott császárt akarja velem megbeszélni, mert itt nem divat a természetes szülés 2 évvel császár után.

Meg is beszéltünk mindent, majd azt mondja azért megnézem azt a kis manót, megfogdosta a pocimat, megvizsgált, majd közölte, hogy ma már nem kell hazamennem, értesítsem a családomat. Mindent elintéztem, újra a már ismert rituálé és már a műtőben s voltam, már nem is féltem, mint az elsőnél.

Galba Viktor 2011. január 14-én 14 óra 34 perc 9/10-es APGAR, és ő is ép, egészséges.

Galba - Papp Mónika Anyukánk szüléstörténete
pár órás

 

Mára már nagy fiúk. És imádom őket. Őszintén bevallom csalódott voltam a császár miatt, de egyáltalán nem bánom már, gyönyörű, kiegyensúlyozott fiaim vannak, és tejem is volt, nem csak nekik! :)))

Krisztián 3400 gr 50 cm volt, Viktor 3050 gr 48 cm.

 

Előző cikkGyúró Emese Anyukánk szüléstörténete
Következő cikk10 védőnői tanács a könnyebb terhességért

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .