Minden szülő arra törekszik, hogy a gyermeke kiegyensúlyozott legyen. Ennek érdekében programokat szerveznek és próbálják a gyerek idejét a legjobban beosztani. Sok anya- akik már visszamentek dolgozni – a munka után szinte minden percet a gyermekükkel szeretnének tölteni. ezzel kicsit a távolsággal járó lelkifurdalásukat is próbálják enyhíteni.

Hirdetés

A legújabb kutatások szerint azonban ez nem a legjobb a gyerekeknek. A mai rohanó világban meg kell tanulni azt is, hogy egyedül is képesek legyünk elszórakoztatni magunkat. Önállóvá kell válni. És ezt gyerekkorban kell elkezdeni és megtanulni.

Ez is érdekelhet!

Ez nem elhanyagolást jelent- sok szülő azonban ezt gondolja erről. A gyereknek nem szabad minden idejét beosztani. Kell neki is énidő, amikor nem szól a tv, nem beszélünk hozzá, csak csináljuk a dolgunkat a lakásban. A kicsi pedig feltalálja magát. Meg kell tanulnia segítség nélkül is lekötni az energiáit és az érdeklődését.

Felnőttként ezt már nagyon nehéz megtanulnia. Ha pedig a szülő erre nem ad lehetőséget, akkor később akár egy kapcsolatfüggő, önállótlan felnőttet láthat majd a szeme előtt. Tehát nem fontos minden pillanatban játékra, közös játékra buzdítani a gyermeket. Hagyni kell, hogy kibontakozzon. Persze fél szemmel figyelhetjük, de ne zavarjuk meg a fejlődésben.

Hirdetés