Sok anyuka úgy gondolja, egy kis házimunka egy gyerkőcnek sem árt, és nem baj, ha korán elsajátítja a mosógép beindításának tudományát, vagy fel tud maga után sepregetni.

Hirdetés

Egy Facebook-poszt kommentelői között azonban van olyan is, aki azt mondja erre, hogy a gyerek maradjon meg gyereknek, a szülei pedig csinálják meg a házimunkát.

Azonban ez nem ilyen sarkos, legalábbis az én véleményem szerint 🙂

A 22 éves Nikkole Paulun közzétett pár fotót, amin kisfia szerepel, amint épp főz, mosogatógépet pakol be, és szennyes ruhákkal tölti meg a mosógépet. Rengeteg hozzászólás érkezett, ami azt mutatja, hogy sokakat foglalkoztat ez a témakör, hogy vajon be kell-e vonni a kicsit is a háztartásba, vagy rossz ötlet.

14563540_1320879707944440_2092982366781524791_n

A kommentelők közt akadt olyan, aki azt írta: „Nem rabszolgának vannak gyerekeid! Vagy azért, hogy elvégezzék a házimunkát, amihez nincsen kedved. Ami elég az elég!” Az anya azonban azt válaszolta, hogy a fia nem rabszolga, és zsebpénzt is kap azért, amikor “dolgozik”.

Egy másik véleményező pedig olyan kérdést tett fel az anyának, amire talán még ő sem számított: hogy a kislányát is megtanítja-e olyan férfias dolgokra, mint a fűnyírás (hé…az én férjemnek erről nem szólt senki, már évek óta én vágom), vagy a kerékcsere. Az anyuka büszkén vállalta, hogy bizony megmutatja a kislányának ezeket is, hozzátéve azt a tényt, hogy már évek óta egyedül neveli a gyerekeket, és mégis képes mindent megoldani.

Hirdetés