Sokszor hallottam, olvastam, hogy sok szülő azért viszi betegen a gyereket oviba, mert fél, hogy elveszíti az állását.

Hirdetés

Nem tudom milyen logika alapján jutottak erre a következtetésre, de el kell mondanom, hogy így akár a többi szülő is elveszítheti az állását. 

Egy betegen a csoportba érkező gyerek két három nap leforgása alatt megfertőzi az egész csapatot. 

Vannak szülők akik abszolút nem vesznek tudomást a gyerek betegségéről, és a legszomorúbb, hogy leggyakrabban azok a szülők teszik akik nem járnak dolgozni! Mégis is azt hajtogatják, hogy elveszítik az állásukat. 

Nagy valószínűséggel a nem létező állásából nem fogják kirúgni, de azt az anyukát aki egyedül neveli a gyerekeket lehet, ha egy hónapban hatszor megy táppènzre, vagy annyira kevés lesz a fizetése, hogy vagy a számlákat fizeti ki vagy enni ad a gyerekeknek!

 Sosem tudtam megérteni miért is jó döntés ha betegen közösségbe visszük a gyereket?! 

A gyerek szempontjából sem jó, hiszen egy beteg gyereknek otthon lenne helye, pihenésre és ápolásra lenne szüksége! Meg persze a többi gyereknek sem jó, akik pár nap elteltével szintén betegek lesznek. 

 Azok akik fèltik az állásukat sosem jut eszükbe, hogy a többi kisgyerek anyukája és apukája is munkából él? Vajon van joga egy szülőnek más gyerekek egészségi állapotát befolyásolni, vagy más szülők állását kockára tenni? 

Szerintem ezt óvodai szintén kéne megoldani, elve a beteg gyereket be sem kéne venni a csoportba. Nálunk jelenleg egy hónapja beteg mindkét gyerek, hiába viszem gyógyultan az oviba, két nap és újra beteg! Viszont ha véletlenül egy gyerek sem beteg, az óvónők egész nap nyitott ablaknál vannak a gyerekekkel a tél kellős közepén, így ők is gondoskodnak arról, hogy a létszám sose legyen teljes! 

Hirdetés