Ha ezt megnézed, akkor rájössz, hogy miért jó a piciknek a házikedvenc!Sok szülő nem szeretné, hogy házikedvenc legyen a lakásban. Mindenkinek más az indoka. Legyen az a szőr vagy a kosz. Az azonban vitathatatlan, hogy azok a gyerekek akik állatok között nőnek fel ellenállóbbak a betegségekkel szemben és egészen más érzelmi világgal rendelkeznek majd felnőttként.

Hirdetés

Az állatoktól az ember rengeteget tanulhat. Nem kell kutyát tartani ahhoz, hogy a gyermek egy egészen másfajta szeretetet ismerjen meg maga körül. Sokan mondják, hogy szeretni a szülőknek kell és ezzel egyet is értünk. Az állat azonban más ingereket és más érzelmi dolgokat tanít meg a kicsiknek. Itt nem csak a felelősségről beszélünk, amivel sok szülő példálózik. Már egy egészen pici baba is sok mindent megtanulhat a kedvencektől. Ne felejtsük el azokat a nagy testű kutyákat, akik szó szerint megtanítják a babákat járni. Hiszen hagyják, hogy a csemete beléjük kapaszkodjon.

Azt pedig bátran elhihetjük, hogy az állat érzi, hogy kisgyermekkel van dolga. A hírekben sokat hallunk kutyatámadásokról, azonban ott sosem a kutya a felelős, hanem bármilyen furcsa is a gazdi. Egy rosszul tartott kutya képes ilyen tettre, de egy szeretetben élő, lelkileg kiegyensúlyozott eb sohasem.

Íme egy kis kedvcsináló, milyen édesek a babák és a kutyák.

Hirdetés