Haladunk a szobatisztaság feléÚjra elővettük a szobatisztaság kérdését, és Bálint meglepő módon a hosszú kihagyás után, most már végre fogékony is rá. Ma egész nap játszottunk Bálinttal- már 178 hetes- , szabaddá tettem magam, Anyu holnaptól megint besegít, hogy dolgozhassak.

Anyám délelőtt elsétált Bálinttal a postára, utána szokás szerint Bikfic kutyushoz, majd a játszótérre. Ebédre virslis főzeléket ettünk, aztán Anyámmal ruhákat rámoltunk. Egyszer csak Bálint fogott egy könyvet és elrohant a fürdőszobába. Egy kis idő után kiabált, hogy ANYA KAKÁJTAM. Kiderült, hogy önállóan feltette a WC szűkítőt, felkapaszkodott a wc-re, olvasott és tojt. Mint a nagy fiúk. Nagyon megdicsértük, és büszkék voltunk rá. 5 óra után lementünk a kertbe.

Haladunk a szobatisztaság feléAz összes kisgyerek lent volt már szülőstől. Bálint azonnal strandolni kezdett, nagyot fürdött a medencében, miközben a nálánál kicsit kisebb Regina a medence mellől csodálta.

 

Később Gábor, Regina papa is megfürdött, igaz véletlenül esett bele a medencébe, a gyerekek nagy derültségére.

Haladunk a szobatisztaság feléMarci kosarazni kezdett, de Bálint odarohant és irigyen kivette a kezéből a labdát. Marci mama rögtön beszállt a kosarazásba és sikerült meggyőznie a huzakodó fiúkat, hogy felváltva dobáljanak kosárra. Később még a kicsi Reginát is bevették a játékba, olyan jóban lettek.

Bálint a hét végére belázasodott, de egyáltalán nem volt elesett, ugyanúgy játszott, mint máskor. Adtam neki Nurofen szirupot 6 óránként, de másnap azért elvittem az ügyeletre. Az orvos picit pirosnak találta a torkát, de nem írt fel gyógyszert, csak a lázcsillapítót és C-vitamint javasolt. Éjszaka már nem volt lázas, sőt reggel sem, így hazautaztunk Anyuhoz Esztergomba. Bálint nagyon jól beebédelt. Meggyleves és sajtos csirkemell volt krumplipürével. Ebéd után egy ideig szépen dominózott Bálint, meg fényképeket nézegetett, aztán egyszerre begerjedt, ugrált, rohangált, pakolászott a lakásban.

Haladunk a szobatisztaság feléA tabletjét be is pakolta Apja táskájába, meg a cumiját is úgy eldugta, hogy többet nem találtuk meg. Egyszer le is esett az ágyról ugrálás közben, jó ideig vigasztaltam. Puszival engedett bennünket haza, ő maradt Komámnál. Estére megint felment Bálint láza, biztosan hozzájárult az ugrálás. A fürdés így elmaradt, de a kecsapos debrecenis vacsora nem. Utána Nurofen szirup és ágy. Egy ideig kereste a cumit, de aztán belenyugodott, hogy nincs.

Hamarosan lement a láza, egész éjjel izzadt, sokszor kellett takargatni, de nyugodtan aludt.

 

Haladunk a szobatisztaság felé
Mindent videózok

Bálint 9 óra után ébredt, és kialudta a betegséget. Már nem is kapott lázcsillapítót. Keveset evett reggelire a borjúmájas kenyérből, inkább csak a gyümölcsteát itta. Délelőtt rajta maradt a pelenka, hogy tudjon a megszokott módon kakálni. Miután megtörtént, elballagott Komám és Bálint a Judit-zöldségesbe, vásárlás után hazabuszoztunk a 880-s (szentendrei) busszal. Bevásároltunk a Bástyában, és ebédig otthon játszottunk. Bálint ebédkor jót evett a gyümölcslevesből, de a sólet nem ízlett neki, így Komám túrógombócot csinált, amire egész délutánig rájárt Bálint. 4 óra után összepakoltuk Nokedli nyuszit és elsétáltunk az állatorvoshoz vele. Bálint érdeklődve nézte, ahogy a doktor bácsi lecsípi Nokedli túlnőtt fogait.

Haladunk a szobatisztaság felé

Hazasétáltunk Nokedlistől, Bálint is panaszkodott, hogy mennyire elfáradt, így leültünk a Tv elé és úszó EB-t néztünk. Bálint gyorsan megtanulta a Hosszú Katinkát, mondogatta is, tetszett neki a név. Vacsorára kiette a tojást a sóletből, aztán meg kellett mérni a lázát először a Fevertest-tel, aztán a digitális lázmérővel, végül a higanyossal.

 

Haladunk a szobatisztaság felé

 

 

Bálint már nagyon jól kiigazodik az órán, ő figyelte a másodpercmutatót a lázmérésnél, szólt, hogy mikor kell kivenni a lázmérőt. Persze láza már nem volt, így fürdés, fogmosás után azonnal elaludt.

Előző cikkTudtok tanácsot adni? Kicsit tanácstalan vagyok!
Következő cikkFél a babakocsiban! Mit tegyek?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .