Ilyen halálos méreggel szerencsére hazánkban természetes úton nem találkozhatunk. Azonban egyre több háznál élnek halálos veszedelmet jelentő állatok. Ha valaki nem megfelelően tartja, vagy épp nem ért hozzájuk bizony könnyen megvan a baj.

Hirdetés

Halálos méreggel a szervezetében szült egy kismama!Arkansasban azonban egy mérges kígyó jelenléte mindennapos dolog. Itt a kertekben nem madárürülékkel találkozhatnak az ott élők, hiszen elég egy rossz vagy épp egy figyelmetlen lépés és akár a virágágyásból is érkezhet a halálos a harapás.

Pontosan ez történt a 36 hetes kismamával is, akit a saját kertjében mart meg egy mérges kígyó.  A házuk melletti fűben sétált, amikor a lábujjába éles fájdalom hasított. Amint lenézett meglátta mi okozta a szúró érzést. A növények között ugyanis egy mérges kígyó napozott. A marással azonban mind a kismama mind a baba életveszélybe került.

Angie rögtön tudta, hogy nagy a baj. Futva kért a férjétől segítséget, aki azonnal autóba ültette és elindultak a legközelebbi kórház felé. A kismama lába pillanatok alatt duzzadni kezdett a fájdalom pedig elviselhetetlenné vált. Ahogy a méreg terjedt szét a testében a vérkeringés által egyre nagyobb veszélybe került az anya és a magzata is.

Az aggódó férj útközben felhívta a kórházat, akik azt a tanácsot adták, hogy Angie lógassa a lábát, ezzel késleltetvén, hogy a méreg a szívéhez jusson.

A kismama azonban semmi másra nem tudott gondolni csak a babájára.

Halálos méreggel a szervezetében szült egy kismama!
A kép illusztráció

A pár szerencsére pillanatok alatt beért a kórházba, azonban érkezett a következő probléma. Az orvosok is tanácstalanul álltak az eset előtt. Hiszen várandós kígyóméregtől haldokló nővel még nem volt dolguk. Az ellenméreg kéznél volt ugyan, de az túl erős lett volna a magzatnak. Az anyát így megmenthették volna, de a baba nagy valószínűséggel az ellenméreg miatt halt volna meg.

A pár pillanatok alatt döntött. Kérték, hogy sürgősségi császárral  világra hozhassák a magzatot. Az anya pedig csak ezután szerette volna megkapni az ellenmérget. Ezzel a döntéssel a saját életét kockáztatta. Az orvosok tájékoztatták arról is, ha így dönt nagy valószínűséggel elveszítheti a lábát. Hiszen a marás ott érte.

Angie azonban a gyermeke életét tette első helyre. Így a kis Corbin császármetszéssel 36 hetesen megszületett. Az édesanya pedig az utolsó pillanatban megkapta az ellenmérget.

Angie pedig nem csak a kisbabáját tudta életben tartani, de pár napon belül tökéletesen felépült és a kórházat is elhagyhatta. A csodával határos módon a lábát sem kellett amputálni.

Így most már boldog családként térhettek haza otthonukba.


Forrás: Kiskegyed

Hirdetés