Ez az új úszógumi csak a fejénél fogva tartja a babát a víz felszínén, hihetetlen mértékben megosztva a szülőket.

Amikor még mi szülők voltunk gyerekek, nem volt ennyi biztonsági intézkedés, ha például strandra mentünk. Ma ha kimész egy fürdőbe, sok esetben látsz túlaggódó szülőket, akik a még úszni nem tudó gyerekükre a 20 centis vízben is karúszót, mentőmellényt és még úszógumit is tesznek.

Hirdetés

A mi szüleink valahogy képesek voltak ezek nélkül sem belefojtani a vízbe. Most sokszor a kisgyerekek fürdőélményét vesszük el azzal, hogy Michelin baba módjára beöltöztetjük őket.

A legújabb babatrend azonban már nem csak kényelmetlen, de életveszélyes is lehet. Ez az új úszógumi – a hirdetés szerint- tökéletes szabadságot ad a picinek. Hiszen a kezei és a lábai szabadon vannak. Csak épp a nyakuknál fogva teszik bele őket egy úszógumiba.

Sok szakértő egyenesen eufórikus érzéssel írja le, amit ilyenkor a babák éreznek. Míg mások szerint a nyakra erősített eszköz fulladást is okozhat. De a babának hihetetlen nagy stresszt is.

Tény, hogy a felnőttek sokszor mennek gyógyfürdőbe, ahol pont ezzel a módszerrel az egészségüket állítják vissza. Azonban a felnőtt tudja mi történik vele. A csöppségek azonban nem.

Egyszerűen a fejük a víz felett van, viszont a testük vízbe merül, amit nem is látnak. A szülők szerint sok esetben látták a gyermekük arcán a pánikot, amikor a medencébe kerültek ezzel az úszógumival.

Hirdetés