Hazánkban egyedülálló gyógyvízzel rendelkezik Harkány:A harkányi gyógyvíz a meddőségre is gyógyír A Tenkes-hegy lábánál feltörő magas kéntartalmú vizet már 1823 óta ismerik és alkalmazzák különböző megbetegedések terápiájaként, például mozgásszervi, nőgyógyászati, bőrbetegségekre is alkalmazható.

Hirdetés

Az Új Harkányi Hírek riportjában egy fantasztikus történetet mutatnak be, ami bizonyítja, hogy a meddőségre is jó hatással van a harkányi víz.

Dr. Varga Péter, a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház nőgyógyász főorvosa azt nyilatkozta, hogy ez a víz nem egy sima meleg vizes fürdő, nem is termál.

Egy olyan víz, amit úgy kell elképzelni, mintha a beteg egy gyógyszeres oldatba ülne bele.

A benne lévő hidrogén-szulfit ugyanis a véráramlást fokozza a szövetekben, és felszívódik a vízbe merüléskor, belégzéskor és nők esetén a hüvelyhámon keresztül is

Jelentős javulás tapasztalható a női kismedencei szervekben, a petefészek működésében, a petevezető átjárhatóságában, a méhnyálkahártya megvastagodásában egy-egy ilyen gyógyvizes kúra után.

Az endometrózis és a krónikus méhnyakgyulladás a két leggyakoribb oka a meddőségnek, melyet a kénes gyógyvíz, kádfürdőkezelés, dietoterápia, gátizom torna, kádfürdőkezelés és a klinika pszichológussal történő kezelés  nagyban befolyásol, javít.

Erre immár bizonyíték is van, hiszen egy riportban megismerkedhetünk egy anyukával, és féléves kislányával. Az édesanyának endometrózis miatt évekig nem sikerült teherbe esnie, azonban a kúra megkezdése után, már egy háromhetes blokk befejeztével is jelentős tüneti javulást észlelt a nő és a kezelőorvos ezt megerősítette. Néhány hónappal a kezelések befejezése után siker koronázta munkájukat, hiszen egy pozitív terhességi teszt tette boldoggá a babára váló szülőket. A kismama azt mondta, kétévente szeretné megismételni a kezelést, hiszen szeretne még egy kistestvért is a csodababa mellé.

Forrás: termalfurdo.hu

Hirdetés