Sziasztok!

Sok-sok késedelem után ezt már próbálom időbe közzétenni.

Ebben a hónapban (2014. decembere 1-31.) rengeteg dolog lesz, kezdődik a névnapommal, mikulással, Kopi szülinap, karácsony, szilveszter.

December:

December 1. Hétfő: Suli, miért is ne.. Alig vártam, hogy haza érjek.

Dec. 2. Kedd: Névnapom, anyuéknál takarítottam, mikor is ivóvizes autó mászkált az utcán, egész nap nem volt víz, eltört egy fő vízcső..

Dec. 3. Szerda: Reggel ismét suli,  délután marha fáradtan estem haza. Alig vártam, hogy este legyen.

Dec. 4. Csütörtök:Reggel a boltba valahogyan sikeresen letörtem az egyik körmöm.. el se akartam hinni.. :/  Este a Leila még elvállalta nyolckor, hogy megcsinálja, így a napom ismét érdekesen telt.

Dec. 5. Péntek: Suliba mentem, ahol kiderült rövidített órát tartanak, olyan aranyosan megszívattak, hogy csak lestem.. Nem gáz.. végül is, több ezret hagyok ott  buszra… Este mentünk haza Lábatlanra, Apa kulcsát Kopi eltüntette (azóta sincs meg… )

Mikulás party LábatlanonDec. 6. Szombat: Anyóssal, Kopival, és Apával délután lementünk az általános iskola mikulás ünnepségére. Kis szerelmem nem énekelt a télapónak, inkább bújt. Leült társasjátékokkal játszani és az összes 3-4 éveset kitette. Volt ott egy készségfejlesztő tanárnő, aki nem hitte el, hogy három éves lesz. Ilyenkor olyan büszkeség tölt el, hogy a rengeteg mondókára, éneklésre, és tanulásra szánt idő kamatoztatja magát. 🙂 Este elég fáradtan és délutáni alvás nélkül, alig várta, hogy haza menjünk. Otthon gyrost vacsorázott, fürdött és kidőlt.

Dec. 7. Vasárnap: Reggel jó kedvűen és lázban égve keltem fel, majd mikor leértem a földszintre pillanatok alatt robbant a bomba a fejembe, felmentem összpakolni a szobába. Mire észbe kaptam a rendrakás után már ebédeltek a többiek, ekkor lementem, és megint megkaptam egy hamis dolgot, miszerint én nem segítek.. Ja.. igen.. én ..pont én.. Míg anyós másik kicsike menyecskéje szarik mindenre.. Ekkor annyira elöntött az ideg, hogy ott hagytam mindenkit és összevesztem Apával is. Olyan szintű idegösszeomlásom lett, a folytonos sérelmek és csesztetések miatt, hogy 1,5-2 óra teljesen kiesett az emlékezetemből és a többire se nagyon emlékszem. Mikor magamhoz tértem, gyors díszítettem a szobát és felköszöntettük Kopit. Éreztem előre, hogy a folyamatos csesztetések egyszer sokak lesznek, de erre nem gondoltam. Innentől már teljes lelki és testi erőmmel azon vagyok, hogy következő évben változzon a helyzet.

10411974_872505396132915_4237923004180912501_nDec. 10. Szerda: Kopi szülinapja. Reggel elég hisztisen ébredt, nem akart semmit, csak feküdni és mutatta a gyomorszáját, hogy fáj. Rá kb fél órára ismételten elkezdett hányni, megint kihányta magát és semmi baja se volt, utána már evett is, délutáni alvás után pedig mintha nem is hányt volna délelőtt. Ekkor jöttem rá, hogy vannak napok, amikor semmit nem akar enni, de szó szerint semmit, hiába kínálod, hiába adod neki az istenért nem eszik. Ilyenkor örülök, ha megissza a 2-3 cumisüveg tejet.  Ekkor van az, hogy másnap hányni fog..  Megfogadtam, megtömöm innentől mindig a kis Törpét.

Dec. 12. Péntek: Délelőtt bementem szalagavatóm főpróbájára… Azt hittem sose végzünk, az egyik végzős osztály segg hülye és nyolcszor próbáltunk mindent el.. Délután pakoltam, készítettem a cuccaim másnapra.

Dec 13. Szombat: Éjjel nem sokat aludtam, kicsit ki voltam, izgultam. Fél hétkor keltünk, após éjjeles után felénk jött és hozta az autót. Bulcsú elvitte haza, én kávéztam, pakolásztam. Bulcsú megjött készültünk és mentünk anyukámékhoz. Tízre oda is értük, Bulcsú evett, aztán tizenegykor mentünk vásárolni cipőt nekem és apukámnak nacit. Dél után értünk haza, gyors fürödtem, hajat csinált Ádi és kisminkelt. Két óra helyett negyed háromkor indultunk. A torkomba dobogott a szívem. A szalagavatóm fél négykor kezdődött, hamar végeztünk, minden csúcs volt, aztán állófogadásra Kopit is vittem magammal, osztályképen rajta van ő is. 🙂 A fél osztályomnak elrabolta a szívét. 🙂 Háromnegyed hatra mentünk anyáékhoz Kopival a kocsihoz. Hazafele felvettük nővérem és bementünk Kopi tortájáért. Haza érve felköszöntettük Kopit, ittunk a szalagavatómra pezsgőt, sütiztünk és végre letudtam ülni enni.

Dec. 14. Vasárnap: Főztünk és takarítottunk Ercsivel (nővérem). Jó volt, éreztem újra a régi vagyok. 🙂 Nem vesztünk össze, hanem tényleg összedolgoztunk.

Dec. 15. Hétfő: Reggel mentünk a védőbe, Kopi 11680 gr és 90 cm. Mindent tudd amit tudnia kell, csak még pelusos. 🙂 Védő után bementünk a doktorúrhoz, megvizsgálta Kopit, nem tetszett neki a súly, ezért három hónap múlva újabb mérés. Aztán vizsgált engem, mivel reggelre szörnyű torokfájással keltem. Mondta is, hogy most kezdjem el az antibiotikumot szedni, mielőtt ismét tüszős mandula gyulladásom lesz. Orvostól haza érve pihenés.

Dec. 16. Kedd: Délelőtt takarítás, mosás, főzés. Délután pakolás és jött értünk Após, aki haza hozott minket Lábatlanra.

Dec. 17. Szerda: Elkezdtem a karácsonyi só-liszt gyurma formák szaggatását és szárítását.

Dec. 18. Csütörtök: Mézeskalácsot sütöttünk Anyóssal, Timi receptje alapján, már3. éve, még egyszer köszönöm és imádjuk. 🙂

Dec. 19. -21. Péntek-Vasárnap: Péntek napközben a saját készítésű képeslapokat csináltam, este pedig jöttünk apósékhoz. Péntek este Kopi és én megkaptuk az ajándékunkat. Szombat lazítás. Vasárnap após haza hozott minket.

Dec. 22. Hétfő: A kedv ismét nem megfelelő a karácsonyhoz. Karácsonyi ajándékokat csináltuk. Aztán lazultunk.

Dec. 23. Kedd: Mivel tegnap délután kapta meg Bulcsú a fizetését, ezért csak ma jutottunk el vásárolni, délután értünk haza, ekkor gyors begyúrtam a mézeskalács tésztát betettem a hűtőbe, befejeztük Krisztával az ajándékokat, este hatra mentünk a templomba anyával és Kopival Kriszta műsorát megnézni, hazaértünk fél nyolcra, ekkor álltam neki pogácsát sütni, mézes krémes lapjait, kókuszgolyót, gesztenyegolyót, kókuszpiramist, gesztenyepiramist. Segítségemre volt Ádi, Kriszta és Bulcsú is. Éjjel háromig csináltam. Alig vártam, hogy aludjak.

Dec. 24. Szerda: Reggel felébredve még gyors megsütöttem a sajtos rudat és az albert kekszes sütit is megcsináltam, Kopit altattam, ajándékokat csomagoltam. Közben anyóssal beszéltem, mert sajnos történt egy nagy baj a húgával. Ajándékozás után vacsora, utána pedig társasoztunk Apával(Bulcsú), Ádival és Krisztával. Kriszta karácsonyi ajándékba kapta a Gazdálkodj okosan a farmon, nagyon jó játék, tizenegy óráig játszottunk vele, utána mentünk aludni.

Karácsony, LábatlanDec 25. Csütörtök: Délelőtt háromnegyed tízkor keltett após, hogy jöhet-e értünk. Elhalasztottam egy picit még. 🙂 Összeszedtem arra a két napra való cuccot, kajáltunk és délbe jött értünk. Átértünk hozzájuk, ebédeltünk, aztán jött az ajándékozás, Kopit egy picit megtréfálták. Nagy kartondobozba újságpapírokat tettek és azok közé rejtették el az ajándékokat. 🙂 Kopi elején türelmes volt, végén már kevésbé. Játékbontogatás után kicsi játék és fél öt fele mentünk át anyósékhoz. Ott is rögtön ajándék, utána én összeszedtem minden olyan dolgot ami kell, mivel a baleset miatt anyóséknál van a húga és az apukája. A fiúk felmentek a mi szobánkba, mi pedig ide vissza anyáékhoz. Este kilencre jött értünk após, hozzájuk mentünk vissza aludni.

Dec. 26. Péntek: Reggeliztek a fiúk apóséknál,  összecuccoltunk és jöttünk haza. Mire ide értünk mamám és anya húga, és annak lánya is itt voltak. Átadtuk mamának az ajándékot, és indult a pihenés.

Dec. 27.-28. Szombat, vasárnap: A hétvége az ünnepek kipihenésével telt, ami nekem nem sikerült. 😀

Dec 29. Hétfő: Hajnalban mentem apummal vérvételre a János kórházba. Haza érve főzés és pihenés.

Dec. 30. Kedd: Ismét délelőtt a János kórházba voltunk, altató orvossal beszélte meg apum a január 7.-e műtétet. Haza érve boltba rohantam, bevásároltam. Délután úgyszintén pihenés.

Dec. 31. Szerda: Reggel felébredve még gyors boltba menés, utána álltam neki a sajtos rúdnak és a gesztenyés alagútnak. Csináltam még tésztasalátát, és odatettem a kocsonyát is. Három órára lettem kész, ettem, öltöztem és mentem Leilához körmöt csináltatni. Este hétre értem haza, beszélgettünk, elaltattam Kopit kilenckor. Utána a konyhába zenét hallgattunk, és beszélgettünk Ádival és Bulcsúval, tizenegy órakor álltunk neki leszűrni a kocsonyát. Éjfélkor felébredt a tűzijátékokra Kopi is, koccintottunk, virslit ettünk és éjjel kettőkor ágyba kerültünk.

Karácsonyfánk

Saját készítésű ajándékaink, amiket mi adtunk: Só-liszt gyurmából harang, csillag, hold, szív, hóember, angyal formákat csináltunk, kifestettük és karácsonyfadísz lett belőlük. Csináltam még karton papír és színes lapok segítségével  képeslapot is. A díszek névre szólok, amiket Kopi adott oda mindenkinek, Apa is kapott egyet.

Ajándékok amiket Kopi kapott: Itthon anyukáméktól építőkockákat, tároló dobozzal,Nővéreméktől orvosos szettet, tusfürdőt és Krisztától külön egy édes maci gyertyát. Tőlünk Apával szerszám szettet. Nyergesen Apóstól és Adritól kapott gyurmát, kifestőt, óvodára való felkészítő füzetet, és egy összeszerelős darut. Lábatlanon anyóséktól futóbiciklit, bukósisakkal, csengővel, és kosárral, két oldalára rá van írja, hogy Koppány, Botond. Anyós húgától és apukájától két nadrágot.

Ajándék amit mi kaptunk: Itthon én kaptam avonos cuccot és körömlakkot, egy lila felsőt. Apa is avonos cuccokat. Nyergesen tusfürdőt szettet kaptunk mindketten. Lábatlanon Apa kapott laptop hűtőt és tusfürdő szettet, én felsőt és parfümöt, anyós húgáéktól kaptam szettet, Apa pedig könyveket és számítógépes játékot.

Így utólag is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek! 

Bulcsú, Vivi, Kopi

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .