vizben1

A legtöbb anya könnyebben vajúdik ismerős környezetben, olyan relaxációs technikák használatával, melyeket korábban megtanult, vagy melyeket a dúla javasol.

Ebben az időszakban az anyák a következő javaslatokat találták a leghasznosabbnak:

1. Sétálj annyit, amennyit tudsz, mivel ez általában csökkenti a vajúdás idejét és a fájdalmat!

2. Ha a burok nem repedt meg, egy meleg fürdő segíthet abban, hogy nyugodt maradj. Ez a korai vajúdási szakaszban lassíthatja a folyamatot; a késői szakaszban viszont növelheti a tágulást. Ha a burok megrepedt, ajánlatosabb zuhanyozni a fertőzések elkerülése miatt*.

*Amíg a kismama a vajúdás korai szakaszában van, addig valóban kerülni kell a hosszas kádfürdőt, mert fennáll a fertőzés veszélye. Később azonban az aktív szakasz és a baba megszületése között, olyan rövid az idő, hogy ekkor már nyugodtan lehet fürödni.

3. Változtass testhelyzetet legalább félóránként!

4. Igyál sok folyadékot (gyümölcslé, leves), és az orvos által javasolt könnyű ételeket egyél!

5. Javasolt a gyakori vizeletürítés.

– Ha tetszett nyomj egy „tetszik”-et és oszd meg barátaiddal. Ha még nem követed a Zsuzsa dúla facebook oldalát,  klikk ide >>> és lájkolj, hogy minden hasznos-érdekes dologról értesülj!

 

Ajánlott írások: 

A természetes és örömteli szülés mindenki számára megtanulható, elérhető.Sajnos a hazai gyakorlatban még mindig általános, hogy a szüléseket “levezetik”, orvosi feladatnak tekintik, holott létezik egy természetesebb, kevesebb fájdalommal járó, mesterséges beavatkozásokat minimalizáló, mindenki számára elérhető módszer is.Egy kattintás ide a folytatáshoz….
A vízben szülés során az anyuka egy kád meleg vízben ad életet a gyermekének. Néhány nő csak a szülés kezdetéig van a kádban, a szüléshez kijön a vízből. Más anyukák azonban meg is szülik a…

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Bizonyára sokan tapasztaltátok már a meleg víz megnyugtató, kényeztető hatását. Ha szeretnétek természetes módon elindítani a szülést és egy kicsit meggyorsítani a folyamatot, bátran feküdjetek bele egy kád meleg vízbe, érezni fogjátok a fájdalom csökkenését is. A fájdalomcsillapításnak ez a…Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 

[facebook][Google]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .