Minden élőlény életének egyik legnehezebb és legszebb dolga a szülés. Ebben nem vagyunk egyediek emberek. Azonban ha már nőnek születtünk, meg is kell ismernünk ezt a bizonyos szülési fájdalmat, ahhoz, hogy életet adjunk.

Hirdetés

A férfiak elképzelni sem tudják miken megyünk keresztül, míg elérjük, hogy kezünkben tarthatjuk a gyermekünket. Volt egy pár kísérlet, arra hogy a férfiak hogyan élik meg a szüléssel járó , a vajúdáskor jelentkező méh összehúzódás érzetét, de mind elbukott. Hiszen a férfiak már a „vajúdás” kezdetén leállították a kísérletet. Ezért azonban ne haragudjunk rájuk, hisz az ő szervezetük nem erre van kialakítva. Azt azonban egy kicsit elvárhatjuk mi nők, hogy igenis becsüljék meg azt, amit mi a szülőszobán „szenvedünk”.

A szülést mégis túléljük. Ennek oka a természet szépsége. Hiszen a szülés során „örömhormonok” is felszabadulnak nem mellékesen egy hatalmas adag adrenalin, ami csökkenti a fájdalomérzetet. Ettől még fáj, de a cél, hogy miért küzdesz elhalványítja az egész folyamatot.
Amikor pedig túl vagy rajta akkor az agy szépen „törli” az élményt. Hányan mondtuk már szülés után, hogy soha többet. Aztán eltelt egy nap, és már újra belevágtunk volna az egészbe. Ezek szintén hormonhatások. És persze megint csak a természet, hiszen a fajfenntartáshoz több szülést tervezett be a világ…

szülés

prn85870DS

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Ezt igaz!Császármetszéssel volt tavaly előtt első fiam szültem.4000gr 56cm de egészséges fiam,nem volt semmi baja vele.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .