A kép illusztráció

A babavárás időszaka mindenki szerint, akinek már van gyermeke, a legszebb és legboldogabb időszak. Ezért is ma már elfogadott dolog az, ha a kismama hétről hétre terhesség követést választja.

Hirdetés

A nőgyógyászok, szülészek és háziorvosok is hetekben számolják a terhesség lefolyását és bizonyos hetekhez kötve jelölik ki egyes vizsgálatok időpontjait. A főbb fejlődésbeli ugrásokat és változásokat próbálják nyomon követni a jövendőbeli anyukával, valamint azokat a betegségeket és genetikai rendellenességeket próbálják kiszűrni, amelyek veszélyesek lehetnek a magzatra. Ahhoz, hogy a várandós kismamát ne érjék váratlanul ezek a vizsgálatok, fejlődési fázisok és esetleges tünetek, sok olyan látványos és könnyen követhető telefonos alkalmazást készítettek már, amelyekbe ezek mind bele vannak foglalva. Ezekkel az applikációkkal követhető hétről hétre terhesség.

A főbb fázisokat viszont azok is tudják, akik nem követik ennyire árgus szemmel a terhességüket. A 6 hetes ultrahangos vizsgálatnál már a legtöbben tudják, hogy ilyenkor már hallható a baba szívhangja. Az is köztudott, hogy a 12. hét után már a spontán vetélés esélye jóval kisebb, mint előtte. Az első, második és harmadik trimeszter határvonalait is általában tudják a kismamák. Sok leendő anyuka hétről hétre terhesség követése még fotózással is összekapcsolódik, vagyis minden héten készítenek fényképet az egyre növekvő pocakjukról és testük változásairól. Utólag így nosztalgiázva vissza tudják nézni akár a kisgyermekkel együtt is anya pocakjának növekedését hétről hétre.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..