A szülés a legfájdalmasabb, de egyben a legszebb dolog is egy nő életében. Amikor először tartja kezében a kisbabáját, minden rossz dolog, ami korábban történt vele feledésbe merül. Ha ikrek lapulnak a pocakban, akkor az öröm is hatványozódik.

Hihetetlen! A szülés után is terhes maradt az anya!
Fotó:Pinterest

Egyedülálló dolog történt az Elliot családban. Az ikerterhesség öröklődik, így nem lepődtek meg azon, amikor a nőgyógyász két kis magzatot talált Maria – a feleség- méhében.

 

 

Az első időkben a terhesség a megszokott ütemben folyt. Semmi rendellenesség nem történt. Míg egy nap Maria a munkahelyén rosszul érezte magát. Besietett a kórházba, ahol a vizsgálat kiderítette megrepedt a magzatburok. Így az egyik baba Amy június elsején a világra jött.

4 hónappal korábban érkezett. Az orvosok megdöbbenésére azonban ikertestvére nem született meg, sőt továbbra is életben volt az anyaméhben. A magzat túlélési esélyeit a pocakban 40 %-ra becsülték, így megkísérelték elindítani újra az anyánál a szülést.

A pici mégsem akart a világra jönni. Az orvosok döntöttek. A természetre bízzák, mi a terve a bent maradt babával.

A terhesség folytatódott. Azonban az Elliot család megjárta a poklot. Imádkoztak Amyért, aki inkubátorban feküdt. Közben próbáltak erőt adni a még pocakban levő testvérének.

Aztán augusztusban Katy – a kistestvér- is megunta a méhben töltött időt. A terhesség 36. hetében a világra jött.

A család a Rekordok Könyvébe is bekerült, hiszen a két ikertestvér közötti majd 3 hónap korkülönbség egyedinek számított a világon.

Ilyen jelenség azonban előfordulhat kétpetéjű ikrek esetében. Hiszen ők külön burokban fejlődnek. Így ha az egyik megsérül, a másik baba sértetlen maradhat. Egypetéjű ikreknél sajnos esély sincs erre a csodára.

Forrás: mokavilag

Előző cikkSzülés közben tudta meg, hogy terhes
Következő cikkDöbbenetes: két különálló méhben fejlődő két babával terhes egy kismama

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .