Az óvodában szinte semmit nem visz a kisgyerek, hiszen minden kéznél van. Ha valami mégis kell, azt a szülő cipeli majd be az épületbe. Egy nyár után azonban hirtelen nem csak az új környezet, új életmód szakad a gyerekek nyakába, hanem egy hatalmas súlyú iskolatáska is. Ami első osztályban is elérheti akár a 6 kilót is.

A legtöbb helyen ugyan a gyerekeknek nem kell már minden nap az összes tankönyvet cipelni, mert bent hagyhatják az iskolában. Ez azonban nem mindenhol van így. Egy 7 éves gyerek a testsúlyának legfeljebb a 10%-át viselheti a hátán. Ami a legtöbb esetben nem éri el a 3 kilogrammot sem.

Ez is érdekelhet

Ennek ellenére az sem jó megoldás, hogy mindig a szülő cipel. Hiszen a gyermeknek edződnie kell és erősödnie is. A legfontosabb a jó, gerincbarát és jól beállított iskolatáska. Amit apránként szoktassunk a gyerekhez. Mindig kicsit hosszabb ideig legyen a hátán, míg az iskolába eljutunk és vissza.

Természetesen mindig figyeljük a gyerek tartását is, amikor a hátán van a táska. Abba pedig a könyveket igyekezzünk szabályosan, jó súlyelosztással pakolni. A nehezebb dolgokat inkább a derék és a törzs közelébe tenni.

Forrás: vs.hu

Előző cikkÉrkezik a baba! vegyünk meg mindent IS!
Következő cikkAz anyák hősök: vicces rajzokon a mindennapok szeretetteljes terhei Minden anya magára ismerhet ezekben az őszinte, egyben nagyon humoros rajzokban.