Hiszti az életünk! 2 éve másból nem áll mindennapunk, csak a hisztiből. S mire a nagyobbik kinőné, persze hogy a kisebbik forró kilincsváltás módjára kezd bele.. Üvöltés a kocsiban, a nappaliban mert elkapcsoltam a reklámot amire korábban ő kért meg. Hiszti reggeli közben a piros kanálért, aztán persze a kékért.. Végeláthatatlan harc, s most összeszedtem 20 édesanyát nektek, akik elmesélik miért is hisztizett már a gyermekük…

Azért hisztizett a gyerekem, mert…

1. „Kettétört a keksz, és nem bírtam megragasztani.” (Judit)

2. „Ma nem adtam neki 100 Túró Rudit (mindet egyszerre kérte az asztalra), ezért úgy üvöltött, hogy azt az egyet, amit odatettem, sem tudta megenni…” (Bettina)

3. „Nem félköríves lett az általa rajzolt pillangó szárnya, hanem kicsit csücskös.” (Eszter)

4. „Azon akadt ki a nagy úgy 3 évesen, hogy kiszúrta a kis barátját 1 km-ről, és amikor halkan szólt nekik, hogy várják meg, nem hallották meg, és mentek tovább. 40 perc földön fetrengve ordítós jelenet decemberben, egy forgalmas út mellett, miközben az 5 hónapos öccsével a babakocsiban ott álltunk mellette. Addigra már rutinosan csak kivártam, amíg megunja… Végül is négy réteg ruha volt rajta, meg egy anorák, nem fázott meg.” (Ágnes)

5. „Kibontotta a Kinder csokit, és ketté volt törve – nem tudtam megszerelni neki.” (Erzsébet)

6. „Adtak a fagyihoz szalvétát.” (Zsuzsi)

7. „Azért, mert megkértem, hogy indulás előtt pisiljen.” (Nikoletta)

8. „Mert nem hegyes volt a fagyis tölcsér alja, hanem lapos… Élete legnagyobb hisztijét vágta le a parkolóban, mi meg a férjemmel álltunk mellette, és csak néztünk egymásra, akkor még egygyerekes szülőként, hogy atyaég, mit tettünk?!” (Zita)

9. „Eltört a banán.” (Tímea)

10. „Leesett a fagyi a pálcikáról, a csirkecombnál a husi lejött a csontról, így nem lehetett megfogni már, a tesó beleharapott a szendvicsébe, eltört a csoki/Túró Rudi, öcsi nem adott neki kekszet, majd adott, de töröttet, nem ő nyitotta ki az X dolog csomagolását… – ezek mindig világtragédiát okoztak az ő kis életében.” (Évi)

11. „A kinyomott fogkrémet nem tudtam visszanyomni a tubusba. Másfél óra merev hiszti. Hányással végződött.” (Marcsi)

12. „Elgurult a buszmegállóban a fiam Raffaellója.” (Henriett)

13. „Nem jó hangon mondtam, hogy jó éjt. Nyolc perc próbálkozás után már hiába is próbálgattam…” (Szilvia)

14. „Nem értette, miért vettem el a rúzst tőle – egy a millió közül –, miért nem püfölheti a tesóját, miért kell felöltözni, miért nem aludhat a nyúlketrecben… Mindért jött egy kisebb hiszti.” (Brigitta)

15. „A kisebbik fiamnak melege van. Most is. Valahogy melegebb az alaphőmérséklete. Amikor olyan 1,5 éves volt, állandóan kinyitotta a hűtőt, csupaszra vetkőzött, és hasra vágta magát előtte. Óriási műsor volt. Mert elszedtük a hűtő elől, és becsuktuk. Szó szerint kapaszkodott a hűtőajtóba, és visított, mint a vágós malac. Órákig tartó műsorok voltak ebből több napon át. Úgyhogy szereznünk kellett egy hűtőlakatot…” (Johanna)

16. „Megfürdettem, miután közölte, hogy fürödni akar.” (Valéria)

17. „Nem önthette a szőnyegre a gyümölcslevet. 30 perc fetrengős, taknyos-nyálas-bepisilős hiszti. Hasonló eredmény, amikor segíteni akartam felemelni a lépcsőn a játék babakocsit. 10 percig ordítva rángatta és rombolva kiabált, hogy nem, nem, neeeeem! (1,5 éves hölgy)” (Dorka)

18. „A múltkor nem hagytam, hogy lefetyeljen a kutya vizéből, ha azt mondom a szandálra, hogy papucs, és ha nem engedem, hogy filctollal kirúzsozza magát. Egyébként mindennap talál valamit, ami miatt berohan a szobájába, és rám vágja az ajtót sikítós üvöltés közepette, majd kifújja az orrát, és vigyorogva, lógó takonnyal kijön.” (Klaudia)

19. „Kisfiam a fagyit mindig így kéri a fagyizóban:
– Kérem szépen, egy vaníliásat és egy (ez változó) csokit plusz egy rolettit. De mellétéve, és nem beleszúrva!
Ha beleszúrják, vége van, megy a hiszti.” (Zita)

20. „Kedd van – azt hiszem, az volt a kedvencem.” (Edit)