Hirdetés

Mindenhol hallani mennyire veszélyes a forró nyári melegben az autóban hagyni a babát. Mégis szinte naponta hallunk újabb és újabb halálesetekről a szülők figyelmetlensége miatt.

Sok szülő azért hagyja az autóban a gyermeket, mert olyan édesen alszik, nem szeretnék felébreszteni. Arra azonban nem gondolnak, hogy a kocsiban percek alatt 60-70 fokra is felmehet a hőmérséklet.  A kín, amit egy ilyen közegben átélnek a bent maradtak nem kívánjuk senkinek.

Pár hete egy videó is készült arról meddig bírja egy felnőtt a zárt kocsiban. Azonban még ez sem volt elég, hiszen pár napra rá ismét történt egy szörnyű halálos autóban felejtés.

A kutatók már sok mindent kitaláltak. Ajánlották a feledékeny anyukáknak, hogy tegyék a telefont a gyerek mellé, hiszen azt úgysem hagyják a kocsiban. Így talán észreveszik, hogy a gyermek is bent van. Azt hiszem, az a szülő akinek ilyen segítség kell, hogy ne felejtse el a gyerekét arra nincsenek szavak.

Most azonban már egy új ötletet is bevetettek. Az Evenflo Advanced SensorSafe babaülést a múlt héten kezdték árusítani a Walmart honlapján 149 dollárért (42 ezer forintért). Az ülésbe szerelt vezeték nélküli chip hangjelzéssel figyelmezteti a sofőrt, ha az autó leállítását követően nem kapcsolják ki a gyerek biztonsági övét.

– Ez a gyermekülés kizárja annak a lehetőségét, hogy egy kisgyereket az autóba felejtsenek. Reményeink szerint soha senkinek nem lesz szüksége a SensorSafe rendszerre, ugyanakkor a valóság sajnos az, hogy kilenc naponta meghal egy gyerek amiatt, mert otthagyják egy járműben – mondta a Walmart illetékese.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..