A zajok még akár felnőttként is megriaszthatnak. A félelem oka, azonban legtöbbször csecsemőkorból indul. Lehet, hogy a csecsemő az idegeneken túl nem fél senkitől. Azonban eljön majd az a pillanat, mikor megriad egy erősebb hangtól is. Pl. porszívó, tv, konyhagép stb.

Hogyan hatnak a zajok a babára?Igaz ezek csak időlegesek, nem szabad hagyni, hogy eluralkodjanak a babán. Próbáljuk kerülni a dolgokat, amik rémületet keltenek. Azonban a porszívót sem fogjuk hanyagolni, így szorítsuk magunkhoz a babát és mosollyal, simogatással értessük meg vele, hogy nincs mitől félnie.

Előbb utóbb túl teszi magát ezeken. És megtanulja, hogyan alkalmazkodjon egy új helyzethez.

Természetesen ez nem hasonlítható az ún. fóbiákhoz, azok egyéves kor körül jelentkeznek.

A pocaklakó a körülöttünk levő zajokkal tisztában van. Mikor megszületik az ismert zajok nem is fogják zavarni. Én sokat porszívóztam a terhességem alatt. A születés után Bálint aludt az ágyon én mellette porszívóztam, nem is érdekelte. Most azonban egyszer elkezdett sírni, megijedt. Nem tudtam egyedül itthon mellette porszívózni, viszont addig nem akartam kivenni a járókából, míg nem takarítottam össze ( szinte naponta szoktam, mert van egy cicánk). Így Bálintot ölbe vettem és együtt porszívóztunk. Mondtam bekapcsolom, búgni fog. Nézd, érzed jön a meleg a porszívó tetején. Látod, hogy szedi fel a szöszt. Hú hova befér a feje stb. azóta nem sír és tudok nélküle is porszívózni.:)

 

Előző cikkA kislányok kisajkainak összetapadása
Következő cikkA "modernanyák” sírnak, mi lett volna velük 50 éve?

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Az én kisfiam már a pocakban is nagy balhét rendezett ha valami nagyobb zaj volt körülöttünk. Már akkor menekülni próbált az ellenkező irányba amikor megnyitottam a csapot a zuhanyzóban. A hajszárítóval 1 éves kora után barátkozott meg, a porszívót csak akkor viseli el ha az orrát szívom egyébként sír és menekül előle de engem is rángatna arréb (gondolom engem is félt tőle). Pedig már 22hónapos

  2. Milan fiam fel tole 🙁 Amikor porszivozik akkor O bevonul a szobajaba,es addig ki sem jon amig zug a gep. Sot amikor kikapcsolom a porszivot,akkor kiabal nekem hogy befejeztem-e,es kijohet-e(a sajat nyelven persze,de nem lehet felreerteni mit szeretne)
    Beteg volt,nathas. Porszivos orrszivonk van, eddig egyszer hasznaltuk,uvoltes volt az eredmeny. Most viszont muszaj volt ujra elovennem,mondtam neki hogy most hangos lesz de nem kell tole felni,nem bant,es csak kitisztitjuk a nozit hogy hamar meggyogyuljon….mar nagyobb sikert ertem el,hagyta,de alig fertem az orrahoz ugy belebujt a hasamba 😀 De akkor is haladast ertunk el,mar nem sir ha bekapcsolom 🙂

  3. Az én kislányom sem fél semmitől:) Kicsinek (pár hónaposan) mindig nevetett orrszívás közben, most 1,5 évesen ő akar porszívózni:)

  4. Maxim nem fél szinte semmitől 🙂 Porszívózok,hajat szárítok,turmixolunk mellette de semmi 🙂 Az orszi-porszi közben mosolyog 😀

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .