Egy hölgy megkérdezett engem, hogy milyen módon tudna felkészülni a babavárásra? Mik azok a teendők, amiket feltétlenül meg kell csinálni mielőtt áldottállapotba kerülne?

Hirdetés

01-2-weeks-fetus_3-4-week-pregnancy
Az életünk egyik legfontosabb döntése lesz a családdá válás. A kisbaba érkezése mindent át fog formálni.

Érdemes megfontolni néhány dolgot mielőtt úgy döntünk, hogy babát vállalunk:
– a munkahellyel kapcsolatos dolgok – körülszimatolni, hogyan oldható meg majd a munka a várandósság alatt, és majd amikor visszamegyünk dolgozni a gyes után
– teherbe esés előtt érdemes visszavenni a tempóból, a stresszes életmód, a túlzott sportolás
– az extrém túlsúly sem kedvez a fogamzóképességnek – nem beszélve az előrehaladott terhességnek sem

A munka mennyisége, és a munka körülményei is fontosak a várandósság szempontjából:
– akik veszélyes vegyszerekkel, szerves oldószerekkel, egészségre ártalmas festékekkel, sugárzó anyagokkal dolgoznak, azok a fogamzás előtt néhány hónappal kérjék át magukat más munkakörbe.

Jó tudni, hogy a veszélyes helyen dolgozó kismama csak akkor mehet betegállományba, amikor a terhesség ultrahangvizsgálattal kimutatható – de szerintem ez már elég késő, mert a fogamzástól számítva az első 6-8 hét a legveszélyasebb időszak.

A teherbe esés előtt intézzünk el minden olyat, amit nem célszerű a terhesség vagy gyerekágy alatt elvégezni:
– a fogorvosi vizsgálatot – amalgám tömések eltávolítása, foghúzás, tömés… babával a karunkon nehéz lesz az ilyesmit kivitelezni,
– kötelező tüdőszűrésen is vegyenek részt mind a ketten
– keressük fel a nőgyógyászunkat a kötelező rákszűrés miatt
– ha krónikus betegsége van valakinek, ami miatt folyamatosan gyógyszert kell szednie, mindenképpen tájékoztassa az orvosát a tervezett terhességről

A kisbaba a szervezetünkből nyeri majd a tápanyagot a fejlődéséhez, növekedéséhez, ezért fontos, hogy megfelelően felkészítsük testünket a változásokra.
Sokkal több természetes kalciumra, magnéziumra, vasra, természetes vitaminokra és nyomelemekre lesz szükségünk, mint korábban.

Készüljön fel a gyermekáldásra lelkileg is!

Egy kis újszülött érkezése felborítja a leendő szülők életét, értékrendjét.
Nagyon sokan nehezen birkóznak meg a problémákkal és azzal hogy otthon négy fala közé rekednek egy sírós, nyűgös kisbabával.
Ebben tudsz segíteni nekik, ha Gyermekágyi tervet írtok smile hangulatjel és napi 1 órát csak magával törödik a kismama, főleg a gyerekágyi időszakban és csak a babával foglalkozzon, ismerjék meg egymást. Amiben tudtok, segítsetek neki, nem csak a ház körüli munkában, ahnem a lelki dolgokban is.
Remélem hasznos volt?
_____________

Ha tetszett osszd meg az ismerőseid között 🙂

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok. Kérlek, hogy néha like-old vagy kommenteld és osszd meg a bejegyzéseimet, különben a Facebook nem osztja meg feléd a friss tartalmat!

Köszönöm szépen!

stork1Felkészülés az anyaságra birthFogantatástól a szülésig–  11Az ember egyedfejlődése magzat

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .