Hogyan kezdjük el a fogmosást!A kisbabának már a pocakban az ínyében vannak mind a tej, mint a maradandó fogacskák csírái. Ezek akár már a születést követő néhány hónapban elkezdhetnek mozgolódni anélkül, hogy kibújnának. Tehát lehet, hogy a babánk nyálzik, hasmenése van, tehát fogzik, mégis az első fogacskák csak 1 éves kora táján bújnak ki.

Hirdetés

Ha azonban kibújtak, akkor már figyelni kell rájuk.

3 éves korig öntisztul a baba szája, a nyálban levő baktériumok miatt. Ilyenkor vegyünk neki fogkefét és adjuk oda neki játszani, ha csak harapdálja már az is jó. Később, ha már lehet a picivel “játszani”. Akkor fürdéskor adjuk neki a fogkefét, vegyük mi is a miénket és mossunk mi is fogat. Persze krém nélkül. Utánozni fog.

Majd egy kis pohárba tegyünk vizet, és had köpjön a kád vízbe. Persze a felét megissza, de ez játék. A lényeg, hogy szórakoztató legyen. Krém addig nem kell, míg nem tud köpni. A fluorid tartalmú fogkrémek nem egészségesek ha gyomorba jutnak. Persze léteznek fluorid mentes fogkrémek, ezekkel lehet próbálkozni, de inkább szárazon mossunk fogat.

babafogkefe

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .