A babák nem úgy lélegeznek, mint mi. Gyorsabban veszik a levegőt és kizárólag az orrukon át. Légzésük nem állandó- lassúbb és gyorsabb periódusok váltják egymást. Érdemes néha leülni a pici mellé és figyelni a légzését- mert még nézni is fantasztikus.

Hirdetés

Azonban meg is ijeszthet minket. Ha nem vagyunk tisztában a légzéstechnika sajátosságaival, akkor félelmet kelthet bennünk ez a ciklusosság. Gyakran azok a kis szippantások rémíthetnek meg, melyeket rövid 1-2 másodperces szünet követ.

Előfordulhat „csendes” légzésperiódus is, mikor a baba lélegzik, de nem emelkedik a mellkasa.

Alvás közben időnként „hangos” periódusok is váltják a csendeseket, melyekben az lehet az ijesztő, hogy a hangos légzést hirtelen csend követi.

Ezek a légzések az első néhány hét velejárói. Ezalatt az idő alatt ki tudjuk tapasztalni a picikénk légzési ritmusát. Néhány hét után már átadják a helyüket a kiszámíthatóbb, egyenletesebb légzésnek.

Két három hónapos korra pedig a vélt rendellenességek többsége teljesen megszűnik, és akkor már csak annyi különbség lesz a baba és a felnőttek légzése közt, hogy a baba továbbra is szaporábban fog lélegezni…

Hogyan lélegeznek a babák? Megdöbbentő!

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..