Egy kristály gyermek nevelése különleges megtiszteltetés a zűrzavarnak és a változásoknak ebben az időszakában. Szülőként lehetőséget kapunk, hogy egy új nevelési mintázatot hozzunk létre. A legmagasabb szintre kell emelni a szülő-gyermek kapcsolat rezgésszintjét.

Már elmondtuk, hogy ezen gyermekek különleges küldetéssel jöttek a Földre. Meg kell tanítaniuk nekünk a szeretet és hatalmunk visszaszerzésének módját. Ebben a világban melyben élünk, az emberi kapcsolatok elsikkadtak, nem is ismerjük talán még a szomszédainkat sem. Ha egy emberre mosolyogsz a buszon már rögtön fenyegetésnek érzi és sajnos azon lepődnek meg az emberek, hogy köszönsz nekik.

Szülőként a gyermekkel együtt fogunk részt venni a tanítás és a gyógyítás folyamatában. Támogatjuk gyermekünket, hogy elérje célját, vagyis teljesítse feladatát.

Ha gyermekünk kristály gyermek számítsunk rá, hogy erős akarattal, öntudattal és hatalmi harcokkal kell szembe néznünk.

Ahogy szüleink minket neveltek, hiába volt jó, a kristály gyermekeknél nem fog működni. Hisz pont azért jöttek, hogy a régi rendszert megkérdőjelezzék. Tehát csak magadra és az ösztöneidre számíthatsz.

A régi korok elfogadott nevelési módja volt a félelemkeltés, a büntetés, a szigor sokszor a verés is. Sok gyermek rettegett a tanárától, a szüleitől és mindez arra tanított, hogy a feljebbvalóktól félni kell. Csak hajtsd le a fejed és csináld a dolgod. A szülőknek pedig a stresszor szerep jutott. Ha visszagondolunk a múlt század elejére a legfontosabb dolog a tekintély volt. A szülői tekintély pedig vitathatatlan és sérthetetlen. Amit a szülő mondott vagy tett az úgy volt helyes. A gyermek csak egyfajta birtoktárgy volt. Szabadon dönthetett róla a szülő.

Az új nevelési szemlélet a Szereteten alapszik és a Szívközpontból fakad. E szerint az új szemlélet szerint minden gyermek egy ajándék és megtiszteltetés. A nevelést a szív tapasztalatának tekinti, ahol a szülő feladata, hogy felneveljen és támogasson egy újonnan érkezett lelket a Földön. Ez a feladat egy partnerkapcsolat, amelyben a szülő és a gyermek osztoznak a növekedés és tanulás tudatos tapasztalatának megteremtésében, annak kalandjában.

Az új feladat, amit a kristály gyermekek közvetítenek az szeretet alapú. A gyermek egy önálló személyiséget képez nem egy tárgyat. A gyermeket feltétel nélkül szeretni kell, táplálni, ölelni, puszilni, biztatni, előre segíteni az életben és hagyni, hogy kifejezze magát, ami igazán benne rejlik. Ahhoz, hogy ilyen szülő vagy nevelő legyen valaki, a Szeretetnek, a Türelemnek, a Tiszteletnek és a Feltétel Nélküli Elfogadásnak szerepelnie kell az alapvető szülői vagy nevelői képességei között. És meg kell tanulnunk a mai kommunikáció nélküli világban a kommunikáció tudományát és a fegyelem erényét is.

A következő részben kibontjuk az új nevelés részleteit.

Előző cikkRivalizáló testvérek
Következő cikkKik a veszélyeztetett gyermekek?

1 hozzászólás

  1. Alapvetően a szereteten és elfogadáson alapuló, kölcsönös nevelésben hiszek – én nevelek, de közben én is nevelődöm, hiszen a gyermekem által tanulok meg szülőnek lenni. Soha nem hittem a tekintélyelvűségben – hálistennek már a szüleim sem 🙂 Pedig sem indigók, depláne nem kristályok nem voltak/vagyok 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .