A gyermeknevelés nem fenékig tejfel. Vannak jó és persze rossz pillanatai is. Így vannak ezzel a babák is.

Mi sem tudunk mindig mosolygósak lenni. Azonban hiába sírta végig az éjszakát a Kincsünk, hiába vagyunk kialvatlanok, egy babamosoly mindig átlendít minket a nehézségeken.

Tegyük fel magunkban a kérdést: Ha babák lennénk, és nem tudnánk beszélni, hogyan fejeznénk ki a szeretetünket, a jó érzésünket?

cute-baby

Ne várjunk olyan jeleket tőlük, amit a felnőttektől. Viszont a gyermek minden porcikájával szeretetcsomagokat küld nekünk. A rugdalózó lábaival, az örömteli sikolyokig.

Tudja a baba, hogy mi milyen izgatottan várjuk, hogy evés után jöjjön az a bizonyos böfi. Nem is csoda, ha óriási mosoly, sőt sokszor kacaj is követi az ominózus büffentést.

Néhány hónaposan már nemcsak rúgással, hanem kapálózással juttatja kifejezésre az örömét, később jön a tapsikolás, a kacagás, majd a puszik is. – ez kinél előbb, kinél később alakul ki. Azonban, ha a picink még nem ad puszit, nem jelenti, hogy nem szeret.

A legcsodálatosabb, hogy a baba minden alakommal felülmúlja önmagát. Ahogy nő, egyre kifinomultabbak a módszerei, hogy kimutassa mennyire szeret is minket…

Előző cikkEgyedi név cirka 9 millió forintért a babának
Következő cikkKarácsonyi segítők a világ körül