Hands of mother caressing her baby girl sleeping

Minden szülő egyik legszebb pillanat, mikor este hulla fáradtan leteszi a babát aludni. Belegondol, hogy végre magára is jut egy kis ideje, vagy végre pihenhet egy kicsit. A gyermek mélyen alszik, nyugodtan szuszog. Ennél szebb hang este már nem is kell az anyukának.

Azonban amint kiosonnál a szobából, beindul a babaszenzor és hangos ordításba kezd, vagy ha már beszélni tud megkérdezi, hova mész?

Ilyenkor a megfáradt anyuka kezdi elölről a folyamatot, aminek lehet sosincs vége.

Azt hiszem sokszor már magunkon is nevetnénk- ha nem lennénk fáradtak-, mikor Tom Cruist is simán kenterbe vernénk egy egy mozdulatunkkal . A Mission Impossible ahhoz képest , amit mi végzünk a gyerekszobában egy esti mese lehetne. Kitekerve fekszünk, majd óvatos mozdulatokkal kiemeljük a kezünket a békésen szuszogó baba feje alól. Pók állásba mászunk az ágyon úgy, hogy még a lélegzetünket is visszafogjuk, nehogy azzal ébresszük fel a kicsit. Ha ez megvan megállunk, mert gőzünk sincs hogyan tovább.

Csak állunk a gyerek felett tótágasban, ha megmozdulunk mozdul a matrac is. Ilyenkor kéne egy segítő kéz, aki szépen leemel minket az ágyról. Persze az nincs. Ezért óvatosan először a két lábunkat valahogy letesszük a padlóra, majd jöhetnek a kezek is. Ilyenkor adunk hálát újra, hogy csak ennyi van belőlük. Majd osonva Jim Carrey technikáját is háttérbe szorítva eljutunk az ajtóig.

Majd visszanézünk, a szívünk megtelik szeretettel, imádva nézzük a kis szuszogó gépezetet, hogy micsoda egy gyönyörű Kincs. Halkan kinyitjuk az ajtót. Persze csak résnyire, nehogy a kinti fény felébressze. 3 cm-es ajtórésen kifúrjuk magunkat a szoba elé. Egy halk szusszanat, hogy el sem hisszük, megcsináltuk. Igaz 15 percbe telt, lefáradtunk és már inkább hagyjuk az egész esti tervünket a csudába, csak jussunk ágyba.

Amikor is jön a mocorgás, a sírás vagy az Anya felkiáltás…

Igazából erre recept nincs- vagy ha van osszátok meg velünk…

Előző cikkAz ikrek már a méhben is kommunikálnak egymássa
Következő cikk12 éves kislány segítette a kisöccsét a világra!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .