Szülőként ha benne vagy lehet bosszantó. De később mosolyt csal az arcodra, ha az eszedbe jut, hogyan verik át a gyerekek a szüleiket.

Persze ezek nem azért vannak, hogy a szülő a falra másszon. A gyerekek öntörvényűek és a határaikat feszegetik. Sokszor egy ilyen megmozdulás után nehéz úgy „megdorgálni” a kicsit, hogy ne mosolyodj el. Ha ezt megteszed véged van.

Hirdetés

A gyermek az első mosolyt is észreveszi, innentől pedig azt hiszi örömet okoz azzal, ha ilyet csinál. Így nehéz lesz később szigorral visszacsalni az ágyba. És persze őt is összezavarjuk kicsit.

Egy biztos, minden pici, amint kinyílt neki a világ nem bír a fenekén maradni. Felfedező útra indul, ki így- ki úgy. A technika lehet más, de a végeredmény ugyanaz.

A szabadság felemelő érzése – és egy jóízű mosoly, ha anya észrevesz.

Ugye ismerős, hogy ágyba teszed, és mire kiérsz a szobájából szinte már a szoba közepén van a gyerek?  Hallod, hogy a kiságyban randalírozik, mikor azonban benyitsz egy hatalmas vetődéssel az ágyban terem és alvást színlel – és igen, erre már egy 1 éves gyerek is képes…

Hogyan jönnek ki a bababiztos kiságyból? Akadály a babarács, mikor épp felmosod az előszobát? Biztos, hogy a szökési kísérletek akkor történnek, mikor a legkevésbé sem szeretnéd, hogy a babád kikerüljön az ágyából.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .